Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / 10 pentru SIGURANȚĂ

10 pentru SIGURANȚĂ

Prof. Alexandra Ciuciu

 

Abia a început şcoala şi elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au avut parte de o activitate interesantă şi utilă, deopotrivă, atât pentru ei, cât și pentru cadrele didactice. Liceul, în parteneriat cu Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, reprezentat de ASA Anca Tuduce, Sergent Major Crina Portelechi de la ISU Bihor și inspectorul de specialitate Bogdan Axinte de la CPECA Bihor au desfășurat o activitate de informare în cadrul campaniei 10 pentru SIGURANȚĂ. În sala festivă a liceului au fost prezenți un număr de 182 de elevi din clasele I, a III-a și a IV- a, însoțiți de cadrele didactice: Viorica Brege, Eva Tirpe, Laura Baidoc, Veronica Isdrailă, Alina Selegean, Alexandra Ciuciu şi Ramona Erdeli.

Cei trei reperezentanți le-au vorbit copiilor despre siguranța la școală, acasă și pe stradă în scopul prevenirii vicitimizării minorilor. Le-au fost prezentate semne de circulație și reguli pe care trebuie să le respecte atunci când traversează strada, atât ca pietoni, cât și atunci când sunt pe bicicletă. Un mare accent a fost pus pe modul de relaționare a minorilor cu persoanele necunoscute. Aceștia au fost sfătuiți să nu intre pe rețelele de socializare decât supravegheați de părinți. Să stabilească împreună cu aceștia parole pentru a preveni posibilitatea de a fi influențați de catre persoane care doresc să le facă rău.

Activitatea a fost primită cu multă placere de către copii, aceștia au adresat numeroase întrebări agenților dorind să afle cât mai multe despre prevenirea pericolelor casnice, a celor de pe stradă și chiar din școală. Agenții i-au îndemnat pe copii să folosească cu responsabilitate apelul unic de urgență 112.

Agenții au fost încântați să descopere numeroasele informații pe care copiii le dețineau deja, activitatea fiind plină de valoare civică.