Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / „Bucuria de a fi creştin” în Protopopiatul Tinca

„Bucuria de a fi creştin” în Protopopiatul Tinca

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de 22 aprilie 2013, în Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei, s-a desfăşurat Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creştin”, organizat cu prilejul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în întreaga Patriarhie Română. Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Tinca.

Reprezentaţiile copiilor participanţi au fost analizate de către o comisie formată din următorii membri: Pr. Cristian Avram de la parohia Hodiş, responsabil în Protopopiatul Tinca cu cateheza parohială, doamna Simina Oana Gherţan, profesoară de limba română, şi domnul Gheoghe Sabău, profesor de religie, ambii desfăşurându-şi activitatea la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Olcea.

În deschiderea concursului, Părintele Vasile Popa, Protopopul Tincăi, a ţinut să îi felicite, de la început, pe toţi copiii participanţi la acest concurs, dar şi pe preoţii care i-au îndrumat şi pregătit.

În continuare, a luat cuvântul Părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză al Episcopiei Oradiei, care a transmis tuturor preoţilor, copiilor şi părinţilor prezenţi un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, subliniind faptul că toţi concurenţii sunt câştigători, indiferent de rezultatul pe care îl vor obţine. Acest lucru a fost arătat şi prin faptul că fiecare concurent a primit, la final, o diplomă de participare.

Au luat parte la concurs un număr de 36 de copii, iar cele mai bune reprezentaţii au fost premiate în cadrul celor trei secţiuni de desfăşurare a concursului, după cum urmează: la secţiunea „interpretarea unui cântec religios sau popular”, locul 3 a fost acordat elevei Alexia Chiş din parohia Avram Iancu, locul II acordat elevei Elena Vidican din parohia Tinca, şi locul I acordat elevei Adina Lezeu din parohia „Înălţarea Domnului” din Salonta. La cea de-a doua secţiune, „recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios”, concurenţii au fost premiaţi astfel: locul III acordat elevei Paula Morgovan de la parohia Tinca, locul II acordat elevului Costel Sandu de la parohia Oşand şi locul I acordat elevului Andrei Ungur de la Parohia Tinca. La ultima secţiune, „interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”, au fost premiaţi următorii copii: locul III eleva Oana Mara de la parohia Rohani, locul II eleva Alexandra Ciotea de la parohia Tinca şi locul I elevul Daniel Cizmaş de la parohia „Înălţarea Domnului” din Salonta. Toţi cei nouă premianţi vor participa la următoarea fază a concursului, cea pe eparhie, care se va desfăşura la Oradea, în perioada 7-12 mai 2013.