Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Acțiunea filantropică marca ASCOR Oradea

Acțiunea filantropică marca ASCOR Oradea

Odată cu începerea postului Nașterii Domnului, tinerii membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Oradea, au colindat o sumedenie de locuri cu un scop precis: strângerea unei sume de bani necesară unei acțiuni filantropice săvârșite ani la rândul.

Cu mult zel, efort și devotament, studenți de la toate specializările și absolvenți ai Universității din Oradea, s-au adunat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, într-un gând pentru a vesti venirea Fiului lui Dumnezeu în lume, în peștera cea sărăcăcioasă din Betleemul Iudeii. Acestui gând s-a alăturat și cel filantropic, anume de a strânge bani pentru colecta de 250 de pachete propusă și împlinită, care a fost distribuită luni, 16 decembrie, la oamenii bolnavi din Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea; darurile au fost distribuite tuturor celor internați, atât la copii, cât și la adulți și la bătrâni.

Programul de colindat a început în data de 30 noiembrie și a avut loc la biserici orădene sau biserici din localități de pe meleaguri bihorene, dar și la casele unor oameni binevoitori și cu inima deschisă. Repertoriul muzical a fost alcătuit din colinde vechi, neșlefuite și moștenite de la moșii și strămoșii noștri, care arată tradiția și gândirea românească de odinioară.

Rezultatul pozitiv al acestei activități s-a văzut din bucuria de pe fețelor celor necăjiți și întristați, îndeosebi prin colindele cântate la fiecare etaj al spitalului în parte, începând cu etajul al IX-lea și până la parter. Nu s-a trecut cu vederea nici secția de oncologie, unde suferința e mai apăsătoare decât oriunde altundeva, însă strămoșeștile colinde au picurat și în aceste suflete greu încercate stropul speranței și al bucuriei oferit de nașterea Domnului Iisus Hristos.

Sperăm ca această acțiune derulată prin dăruirea participanților și cu sprijinul multor oameni să înroureze cu speranță și iubire sufletele celor apăsați, bolnavi și singuri, pe care suntem îndatorați să-i cercetăm și să le purtăm de grijă, în măsura posibilităților fiecăruia dintre noi.