Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activități dedicate Anului omagial al sfintelor icoane în Parohia Săbolciu

Activități dedicate Anului omagial al sfintelor icoane în Parohia Săbolciu

Duminica Floriilor din anul 2017 a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Săbolciu, Protopiatul Oradea, deoarece, după Sfânta Liturghie săvârșită de Părintele paroh Prof. Alexandru Dulca în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, au putut admira roadele muncii copiilor și tinerilor din grupul de cateheză al parohiei, dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și sub îndrumarea Părintelui paroh Alexandru Dulca, tinerii au reușit să realizeze, în Perioada Postului Mare, douăzeci de icoane pe sticlă care au fost expuse încă de dimineață în sfânta biserică, iar la finalul Sfintei Liturghii au fost sfințite și a avut loc vernisajul expoziției, urmat de un cuvânt de învățătură al părintelui paroh. Acesta a ținut să puncteze munca deosebită a „micilor iconari”, precum și implicarea deosebită a tinerilor din parohie în toate activitățile catehetice întreprinse. Totodată, parohul a ținut să mulțumească Bunului Dumnezeu pentru toate binecucântările revărsate asupra comunității pe care o păstorește, dar și elevilor Iuliu Raul Lerințiu și Andrei Clitan de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care l-au sprijinit ca voluntari în acest proiect.

Bucuria a fost întregită la final de un concert de pricesne, specifice Postului Păresimilor, susținut de un grup de eleve conduse de doamna interpret popular Romina Nemeș, precum și un grup de tinerii din Parohia Ineu, conduși de părintele paroh Aurel Cotu.

La final, toți copiii au fost invitați să participe la o mică agapă organizată de membrii Consiliului parohial.