Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Activităţi filantropice în parohia Sârbi

Activităţi filantropice în parohia Sârbi

Având în vedere că viaţa şi sănătatea omului sunt daruri ale lui Dumnezeu faţă de care Biserica îşi arată mereu grija, Sântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în Pastorala la Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română, îndemna părinteşte copiii şi tinerii din Biserica noastră „să îşi aducă aminte de cei neajutoraţi, să viziteze şi să ajute oamenii singuri, bolnavi şi săraci, fie acasă, fie la patul de spital sau în aşezămintele sociale, preţuind şi aducând alinare celor aflaţi în suferinţă şi celor vârstnici.”

Acum, când toată suflarea creştină se pregăteşte pentru măritul praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om din iubire milostivă pentru oameni şi pentru mântuirea lor, grija pentru om trebuie să fie mărturie a iubirii creştine în societate.

La îndemnul şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în fiecare parohie se organizează în această perioadă binecuvântată a Postului Naşterii Domnului activităţi social-filantropice prin care părinţii slujitori, împreună cu toată suflarea parohiei, dăruiesc celor aflaţi în nevoi mângâiere sufletescă  şi plinire materială.

Bunii şi evlavioşii credincioşi din Parohia Sârbi, Protopopiatului Marghita, sub îndrumarea părintelui paroh Florin Cristian Moisa, s-au unit cu mic cu mare şi, în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie 2012, au organizat colecta numită: ,,Sfântul Nicolae ajunge la toţi copiii”. S-a adunat suma de 1.000 lei, bani cu care s-au achiziţionat haine, dulciuri şi alimente, care au fost oferite cu mult drag copiilor aflaţi la Centrul Multifuncţional „Sfânta Ecaterina”, din localitatea Chiraleu, Protopopiatul Marghita. Există deja o tradiţie ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, copiii de aici să fie vizitaţi de credincioşii parohiei Sârbi. A fost un moment de mare bucurie duhovnicească, care s-a citit pe chipul tuturor.

Ca un prinos de recunoştinţă adus binefăcătorilor lor, copiii au colindat, prezentându-şi un întreg repertoriu de colinde tradiţionale româneşti. Întreaga reprezentaţie a adus în sufletele tuturor bucurie, copiii fiind apreciaţi cu binemeritate aplauze. Oaspeţii au promis că vor venii şi altă dată, pentru că au simţit dragostea cu care au fost răsplătiţi.