Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei

În conformitate cu Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea Caselor de Ajutor Reciproc ale clerului şi salariaţilor bisericeşti din Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de marți, 28 ianuarie 2014, în sala festivă de la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a avut loc şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Episcopiei Oradiei.

În cadrul şedinţei, prezidată de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a făcut prezentarea dării de seamă activităţii Casei de Ajutor Reciproc din Episcopia Oradiei, a contului de gestiune şi a bilanţului pe anul 2013, precum şi a planului financiar pentru anul 2014.

S-a constatat că fişele membrilor Casei de Ajutor Reciproc sunt aduse la zi, cu ajutorul unui program informatic specific, fiind înregistrate toate cotizaţiile şi cotele de deces încasate, precum şi împrumuturile acordate şi ratele reţinute lunar în cursul anului 2013.

Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Oradiei are în prezent 724 de membri.  În cursul anului 2013 s-au înscris 33 de noi membri și s-au retras, din diferite motive, 21 de membri. De asemenea, s-au acordat trei ajutoare de înmormântare pentru urmașii celor trei membri care au decedat în cursul anului trecut.

Având în vedere expunerile făcute la Darea de Seamă, Contul de Gestiune şi Bilanţul anului 2013, Adunarea Generală a aprobat materialele prezentate.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei