Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ambasadoarea Franţei în România în vizită la Patriarhia Română

Ambasadoarea Franţei în România în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 17 ianuarie 2018, la ReședințaPatriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Patriarhul României a urat succes misiunii diplomatice a doamnei Michèle Ramis şi a apreciat bogata experienţă diplomatică şi universitară a ambasadoarei Franţei la Bucureşti.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire şi a adresat urări de bunăstare, stabilitate și progres pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Române.

Doamna ambasadoare a ținut să precizeze că participă uneori la slujbele de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, apreciind frumusețea cântărilor ortodoxe.

Doamna MichèleRamis a subliniat faptul că 2018, anul centenarului Statului Român, trebuie să fie un prilej de rememorare a puternicelor legături dintre Franța și România și de întărire a acestora.

În acest context, Preafericitul Părinte Daniel a evocat la rândul său susținerea românilor de către Franța în procesul formării statale a României Mariși contribuția civilizației franceze la fondarea învățământului românesc modern, precum și a evidențierii patrimoniului cultural românesc în general.

Doamna ambasadoare s-a interesat de evoluția proiectului Catedralei Naționale și, de asemenea, a apreciat rolul și influența în societate a Bisericii Ortodoxe Române.

 

 

Biroul de Presă al Patriarhiei Române