Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cadre didactice de teologie și religie reunite în conferință la Oradea

Cadre didactice de teologie și religie reunite în conferință la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 11 mai 2018, cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”  din Oradea, alături de cele de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea,  precum și profesorii de religie din cadrul Eparhiei Oradiei au participat la reuniunea semestrială de primăvară ce a avut ca temă Anul omagial al unității de credință și de neam.

Lucrările conferinței au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, oficiată  în capela facultăţii cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, urmată de slujba de Te Deum, ca mulţumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în acest an şi pentru buna desfăşurare a lucrărilor conferinţei.

Preacucernicul Părinte Profesor Radu Valer Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul la Centrul eparhial, a transmis cuvânt de binecuvântare din partea Chiriarhului Oradiei, după care Pr. Conf. Univ. Dr. Habil. Mihai Brie a susținut referatul cu titlul „Conştiinţa Bisericii Ortodoxe Române la formarea statului naţional unitar modern”, în cuprinsul căruia a făcut o incursiune în istoria neamului românesc, enunțând contribuţiile majore ale ierarhilor, clerului și credincioșilor români în actul Unirii de la 1 Decembrie 1918, act care poartă amprenta Bisericii.

La finalul manifestării, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheşan, decanul facultăţii de teologie ortodoxă din Oradea, a mulţumit Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru părinteasca dragoste şi purtarea  de grijă, îndemnându-i totodată pe cei prezenți să rămână uniți în credința în Hristos, cea care este temelia pentru dezvoltarea și cultivarea conștiinței unității noastre naționale.