Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Campania națională de donare de sânge „Uniți pentru viață” se desfășoară și la Oradea

Campania națională de donare de sânge „Uniți pentru viață” se desfășoară și la Oradea

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români derulează, în perioada 22 Martie - 6 Aprilie 2021, o amplă campanie de donare de sânge, intitulată „Uniți pentru viață”.

Acestui demers se alătură și A.S.C.O.R. Oradea, în perioada 22 – 26 Martie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Chiriarhul locului.

Această ediție de donare de sânge, a doua la nivel național, se desfășoară în luna martie, care mai este cunoscută și drept Luna Pro Viață. Prin urmare, studenții din București, Alba Iulia, Oradea, Baia Mare, Iași, Sibiu, Arad și Craiova vor dona sânge săptămâna viitoare, iar filialele din Cluj, Arad, Constanța și Timișoara participă la campanie în perioada 29 martie - 4 aprilie 2021; tinerii din Târgu Jiu vor dona sânge între 5 - 11 aprilie.

Sperăm ca acțiunea întreprinsă să aplaneze criza acută de sânge de la nivel național, mai ales în estimpul prezent, marcat de pandemia cu SARS-COV-2. În urma unei prelevări sanguine, se obțin 410-450 ml de sânge, cantitate care poate salva până la trei pacienți pentru care transfuziile sunt indispensabile. În vederea realizării acestui fapt, membrilor asociației li se poate alătura oricine îndeplinește condițiile necesare pentru a deveni donator de sânge.

Cristian Nistor