Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Cerc pedagogic la Liceul Ortodox din Oradea

Cerc pedagogic la Liceul Ortodox din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 4 aprilie 2014, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a desfăşurat Cercul pedagogic al învăţătorilor din alternativa educaţională Step by Step, din judeţul Bihor, activitate ce a reunit un număr de 54 de cadre didactice care predau la aceasta alternativă educațională.

Desfășurate sub tematica „Modele de proiecte didactice”, activităţile au fost moderate de către doamna profesoară Anamaria Ţirban, responsabila cercului pedagogic. Proiectarea unei zile de şcoală în alternativa Step by Step este complexă, pe unităţi tematice şi abordează aspectele dezvoltării copilului ca pe un tot unitar. Activităţile se desfăşoară după acelaşi ritual, în care Întâlnirea de dimineaţă pune bazele reuşitei unei zile în clasa Step by Step.

Au pregătit cu măiestrie pedagogică şi multă creativitate modele de proiecte didactice şi prezentări power point, atât cadrele didactice gazdă, învățătoarele de la Liceul Ortodox, cât și cadre didactice de la alte școli din județ în care funcționează alternativa step by step. Au urmat apoi comunicări diverse pe teme de interes pentru învățământul primar și prelucrarea unor documente legislative de noutate.

Întreaga activitate s-a desfăşurat sub semnul prieteniei care leagă învăţătorii din alternativa educaţională. S-au bucurat să se revadă, să-şi împărtăşească realizările, să viziteze școala și sălile de clasă. Ca semn al preţuirii muncii depuse de toţi dascălii din  alternativa Step by Step şi în amintirea celor trăite cu prilejul cercului pedagogic, tuturor participanţilor le-a fost oferită „brăţara prieteniei”, realizată de mâinile gingaşe ale elevilor clasei pregătitoare de la Liceul Ortodox, îndrumaţi cu răbdare şi dăruire de profesoarele Mărioara Berindan şi Ramona Erdeli.

Părintele profesor Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, prezent la toate activităţile desfăşurate, a apreciat şi susţinut munca depusă de toate cadrele didactice prezente, felicitându-le pentru dăruirea și profesionalismul cu care se apleacă spre nevoile fiecărei generații de elevi si a fiecărui copil în parte. De asemenea, părintele director a vorbit despre importanța apropierii copiilor de Dumnezeu, împărtășindu-le mereu din lumina cuvântului sfânt, și a făcut daruri de suflet participanților, constând în iconițe, calendare și pliante cu istorioare duhovnicești.