Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Chiriarhul Oradiei a vizitat parohia Băile Felix

Chiriarhul Oradiei a vizitat parohia Băile Felix

În Duminica a nouăsprezecea după Rusalii, 29 septembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în parohia bihoreană Băile Felix, săvârșind Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramurile Schimbarea la Față a Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, în prezența a numeroși credincioși din localitate, precum și a oficialităților locale.

În frumoasa predică rostită după citirea pericopei evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, referindu-se la cuvintele rostite de Domnul Iisus Hristos, „Precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea” (Luca 6, 31), Ierarhul a evidențiat principalele învățături duhovnicești desprinse din fragmentul din Predica de pe munte a Mântuitorului Iisus Hristos.

Parohul de la Băile Felix, Părintele Vasile Marius Bara, a rostit cuvântul de bun venit adresat Ierarhului și a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru realizările din acești ani de când s-a început lucrarea de construire a noii biserici din Băile Felix, ce a culminat cu târnosirea acesteia de către Chiriarhul Oradiei, în ziua de 7 octombrie 2018. De asemenea, parohul a ținut să mulțumească și să își exprime recunoștința față de Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, la a cărui inițiativă s-a înființat noua parohie și sub a cărui purtare de grijă s-au împlinit toate lucrările pastoral-misionare și ctitoricești de aici.

În cuvântul de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sofronie a felicitat pe preotul paroh, autoritățile locale, dar şi pe credincioşii enoriei pentru dărnicia şi jertfelnicia de care dau dovadă. Preasfinția Sa a chemat binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos și a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu peste întreaga comunitate.