Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concert de colinde şi vechi obiceiuri româneşti de Crăciun organizat de A.F.O.R.E.O.

Concert de colinde şi vechi obiceiuri româneşti de Crăciun organizat de A.F.O.R.E.O.

Continuând searia evenimentelor închinate sărbătorii Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, marţi, 17 decembrie 2013, în sala festivă a Prototpopiatului Oradea, a avut loc un concert de colinde organizat de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (A.F.O.R.E.O.), în colaborare cu Episcopia Oradiei, eveniment ajuns la cea de a patra ediţie.

„Ziua de azi s-a dorit a fi mai mult decât un simplu spectacol adus în dar celor mai mici dintre noi. Ea s-a vrut a fi o sărbătoare, o pregătire pentru marele praznic al Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, ca o retrăire a serii sfinte de Ajun”, ne-a declarat Doamna Viorica Cherteş, preşedinte A.F.O.R.E.O.

La sărbătoare au fost aşteptaţi grupurile de copii colindători de la grădiniţe şi şcoli din Oradea. Printre cei veniţi la colindat s-au numărat şi grupuri de colindători din localităţile Vadul Crişului sau Voivozi de Şimian.

Seara a fost deschisă de corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea care au încântat audienţa cu un buchet de colinde. Programul a fost întregit de prestaţiile solistei Nicoleta Ştef – membru în Ansamblul folcloric „Moşut” din Vadul Crişului, Iacob Lakatoş şi ale doamnei Ana Codrean, membră a A.F.O.R.E.O. Un moment cu totul special a fost creat de Arhid. Prof. Ştefan Lakatos şi soţia acestuia Zentania Lakatos.

În program au răsunat colinde şi au fost prezentate tradiţii şi obiceiuri populare de Crăciun, dorindu-se păstrarea şi promovarea acestora, prin tinerele generaţii, care au menirea de a duce mai departe vechile tradiţii creştineşti naţionale.

Invitatul special al serii a fost însuşi Moş Crăciun, care a poposit în mijlocul copiilor, obosit de greutatea sacului plin cu daruri.