Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concertul de colinde ,,Hristos Se naște!” la Husasău de Criş

Concertul de colinde ,,Hristos Se naște!” la Husasău de Criş

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în după-amiaza zilei de Duminică, 4 decembrie 2016, în biserica parohială din Husasău de Criș a avut loc cea de-a cincea ediţie a concertului de colinde ,,Hristos Se naște!”, organizat de Parohia Husasău de Criş, Protopopiatul Oradea, în parteneriat cu Centrul Județean Pentru Păstrarea şi Conservarea Culturii Tradiționale Bihor.

Deschiderea acestui concert de colinde a fost făcută de către Corul de copii al Centrului Educaţional din Husasău de Criş, care au interpretat șase colinde și Grupul de colindători al Parohiei Bălaia. În continuare au colindat tinerii artiști bihoreni: Andreea Drugaş, Alexandra-Maria Secan, Alexandru Carțiș, Andrei Dem, Mădălina Ilea, Andrada Oros, Gabriela Sabău, Lorena Ianţa, Anca Pavel Ciuciu şi Aurica Vaida.

Concertul a urmărit să trezească în sufletul fiecărui creștin participant la acest eveniment sentimentul de atașament la tradițiile și obiceiurile strămoșești, prin frumoasele colinde străbune, şi să aducă bucuria Naşterii Domnului Iisus Hristos.

Colindătorii au primit de la organizatori diplome de participare, iar Moș Crăciun a oferit daruri colindătorilor și copiilor prezenți la concert.