Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creştin“ în Protopopiatul Marghita

Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creştin“ în Protopopiatul Marghita

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române organizează, în perioada 1 aprilie – 21 mai 2013, cu prilejul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creştin”. Astfel, în această perioadă binecuvântată premergătoare marelui praznic al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, acest concurs se desfăşoară şi în cuprinsul Episcopiei Oradiei, în cadrul celor patru protopopiate ale Eparhiei, pe cele trei secţiuni: interpretarea unui cântec religios sau popular, recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios şi interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză.

Duminică 21 aprilie 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în biserica „Cuvioasa Parascheva” din Marghita, s-a desfăşurat etapa pe Protopopiatul Marghita a Concursului ,,Bucuria de a fi creştin’’, la care au participat un număr de 53 elevi, din parohiile Abram, Almaşu Mic (Balc), Ciuhoi, Ciuleşti, Cuzap, Sârbi, Tria şi Marghita. Toţi copiii au fost îmbrăcaţi în frumoase costume populare, specifice din zonele din care provin.

În deschiderea concursului, Părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză al Episcopiei Oradiei, a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi preţuirea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Elevii, împreună cu preoţii şi profesorii de religie din parohiile mai sus menţionate, şi-au arătat, prin cântec, poezie şi povestire, bucuria de a fi creştini. Glasul suav şi gingaş al micuţilor creştini a impresionat pe toţi cei prezenţi. S-a citit pe chipul tuturor bucuria de a face parte din Trupul Bisericii bimilenare, a cărei istorie se contopeşte, în ţara noastră, cu cea naţională.

Toţi concurenţii au primit, la final, diplome de participare, dulciuri, precum şi câte o iconiţă, oferite cu mult drag din partea organizatorilor.

La sfârşitul concursului Părintele Ioan Şugar, Protopopul Marghitei, a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi a urat succes celor nouă elevi care vor participa la etapa pe eparhie a concursului.