Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Concursul-spectacol ,,Bucuria de a fi creștin” în Protopopiatul Beiuș

Concursul-spectacol ,,Bucuria de a fi creștin” în Protopopiatul Beiuș

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de 26 aprilie 2013, în Protopopiatul Ortodox Român Beiuș, Eparhia Oradiei, s-a desfăşurat Concursul-spectacol „Bucuria de a fi creştin”, organizat cu prilejul Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în întreaga Patriarhie Română. Evenimentul s-a desfăşurat în sala ședință a Protopopiatului Beiuș.

Reprezentaţiile copiilor participanţi au fost analizate de către o comisie formată din următorii membri: Pr. Cosmin Faca-Balint de la parohia Budureasa, responsabil în Protopopiatul Beiuș cu cateheza parohială, Pr. Marian Popa secretar la Protopopiatul Beiuș și domnul prof. Adrian Micula, profesor de religie la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Budureasa.

În deschiderea concursului, Părintele Marian Popa, secretar al Protopopiatului   Beiuș, a ţinut să îi felicite, de la început, pe toţi copiii participanţi la acest concurs, dar şi pe preoţii și profesorii care i-au îndrumat şi pregătit.

În continuare, a luat cuvântul Părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză al Episcopiei Oradiei, care a transmis tuturor preoţilor, copiilor şi părinţilor prezenţi un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, subliniind faptul că toţi concurenţii sunt câştigători, indiferent de rezultatul pe care îl vor obţine, şi că această experienţă le va fi de folos şi la alte concursuri la care vor participa.  La final, fiecare concurent a primit o diplomă de participare.

Au luat parte la concurs un număr de 40 de copii, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, specifice zonelor din care provin, iar cele mai bune reprezentaţii au fost premiate în cadrul celor trei secţiuni de desfăşurare a concursului, după cum urmează: la secţiunea „interpretarea unui cântec religios sau popular”, locul III a fost acordat elevei Andreea Zăvoian de la parohia Roșia, locul II acordat elevei Ioana Bunta de la parohia Căbești și locul I a fost acordat elevei Naomi Ilieș. La cea de-a doua secţiune, „recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios”, concurenţii au fost premiaţi astfel: locul III acordat elevei Miruna Coroban de la parohia Cociuba Mică, locul II acordat elevei Carla Butaș de la parohia Cociuba Mică şi locul I acordat elevei Andreea Ciuhandu de la Parohia Roșia. La ultima secţiune, „interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”, locul III a fost acordat elevului Vlad Brădău din parohia Beiuș III, locul II acordat elevului  Rareș Lazău din parohia Beiuș III, şi locul I acordat elevei Tania Burescu din parohia Beiuș III. Toţi cei nouă premianţi vor participa la următoarea fază a concursului, cea pe eparhie, care se va desfăşura la Oradea, în perioada 7-12 mai 2013.