Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Conferință preoțească semestrială la Tinca

Conferință preoțească semestrială la Tinca

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, o nouă conferință preoțească semestrială de toamnă a avut loc joi, 25 septembrie 2014, în Episcopia Oradiei, de această dată în Protopopiatul Tinca. Ca și la celelalte protoierii din cuprinsul Eparhiei Oradiei, întâlnirea de la Tinca a fost prezidată de către un delegat chiriarhal, în persoana Preacucernicului Părinte Protoiereu Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media la Episcopia Oradiei și a avut ca temă „2014 - Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română.”

Întrunirea preoților din Protopopiatul Tinca a fost precedată de Sfanta Liturghie,  săvârşită în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Tinca de către Preacucernicul Părinte Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media, Preacucernicul Părinte Vasile Popa, Protopopul Tincăi și Preacucernicul Părinte Mihai Ninel Iancu, parohul bisericii din Tinca, urmată de slujba de Te Deum. Apoi, întregul cler prezent s-a deplasat la sediul Protopopiatului Tinca unde, în sala de şedinţe, s-a trecut la desfășurarea lucrărilor conferinței.

Părintele protopop Vasile Popa a rostit cuvântul de deschidere, subliniind importanţa şi actualitatea temei conferinţei, mulţumind Chiriarhului Oradiei pentru arhiereasca binecuvântare de desfăşurare a conferinţei şi pentru aleasa purtare de grijă pe care o arată în permanenţă faţă de clerul şi credincioşii de la parohiile protopopiatului Tinca.

Delegatul Preasfinţitului Părinte Sofronie al Oradiei la conferinţă, Preacucernicul Părinte Protoiereu Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media, a prezentat referatul cu titlul „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu - simbol al dăruirii jertfelnice şi totale faţă de Dumnezeu şi de neamul românesc”, redactat de către Preacucernicul Părinte Protoiereu Radu Valer Rus, consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul la Episcopia Oradiei.

La finalul conferinţei, Părintele Cristian Rus a transmis, din partea Chiriarhului Oradiei, cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoţime din această parte a eparhiei, preoţi parohi, preoţi slujitori şi preoţi misionari din cadrul Protopopiatului Tinca.

Programul Conferinţelor clerului din această toamnă vor continua şi în zilele următoare. Vineri, 26 septembrie 2014, la Mănăstirea Izbuc va avea loc sinaxa stareţilor, stareţelor şi egumenilor de la aşezămintele monahale din Eparhia Oradiei. Luni, 29 septembrie, preoţii capelani şi de caritate se vor întruni la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Oradea, iar marţi, 30 septembrie, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea se va desfăşura reuniunea cadrelor didactice care predau Religie din Episcopia Oradiei.