Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Conferință preoțească semestrială la Tinca

Conferință preoțească semestrială la Tinca

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, o nouă conferință preoțească semestrială de primăvară a avut loc joi, 14 mai 2015, în Episcopia Oradiei, de această dată în Protopopiatul Tinca. Ca și la celelalte protoierii din cuprinsul Eparhiei Oradiei, întâlnirea de la Tinca a fost prezidată de către un delegat chiriarhal, în persoana Preacucernicului Părinte Protoiereu Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media la Episcopia Oradiei și a avut ca temă „Misiunea parohiei şi a mănăstirii azi”.

Întrunirea preoților din Protopopiatul Tinca a fost precedată de Sfanta Liturghie,  săvârşită în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Tinca de către Preacucernicul Părinte Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media, Preacucernicul Părinte Vasile Popa, Protopopul Tincăi și Preacucernicul Părinte Mihai Ninel Iancu, parohul bisericii din Tinca, urmată de slujba de Te Deum. Apoi, întregul cler prezent s-a deplasat la sediul Protopopiatului Tinca unde, în sala de şedinţe, s-a trecut la desfășurarea lucrărilor conferinței.

Părintele protopop Vasile Popa a rostit cuvântul de deschidere, subliniind importanţa şi actualitatea temei conferinţei, mulţumind Chiriarhului Oradiei pentru arhiereasca binecuvântare de desfăşurare a conferinţei şi pentru aleasa purtare de grijă pe care o arată în permanenţă faţă de clerul şi credincioşii de la parohiile Protopopiatului Tinca.

Delegatul Preasfinţitului Părinte Sofronie al Oradiei la conferinţă, Preacucernicul Părinte Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media, a transmis, din partea Chiriarhului Oradiei, cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoţime din această parte a eparhiei, preoţi parohi, preoţi slujitori, preoţi misionari şi de caritate din cadrul Protopopiatului Tinca.

Părintele Dr. Ioan Codorean, preot slujitor la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica cu Lună din Oradea şi director al Centrului Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea a prezentat referatul cu titlul „Valenţele misionare ale parohiei şi mănăstirii în societatea actuală”.