Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Copii şi tineri din parohia Husasău de Criş în tabără la Mănăstirea Izbuc

Copii şi tineri din parohia Husasău de Criş în tabără la Mănăstirea Izbuc

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofroniie, Episcopul Oradiei, în perioada 28 – 31 iulie 2014, un număr de 24 de copii şi tineri din parohia Husasău de Criş, Protopopiatul Oradea, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, au participat, la Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor, la Tabăra de creaţie religioasă „Bucuria de a fi creştin”. Tabăra a fost organizată de Parohia Husasău de Criş în colaborare cu Mănăstirea Izbuc.

„Pe lângă programul obişnuit de tabără, cu jocuri şi activităţi recreative, copiii au participat la Sfânta Liturghie dimineaţa şi la rugăciunea de seară. Suntem la prima ediţie în organizarea unei astfel de tabere, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Chiriarhului nostru şi prin îngăduinţa Preacuviosului Părinte Arhimandrit Mihail Tărău, stareţul Mănăstirii Izbuc, ne exprimăm dorinţa de face din această experienţă duhovnicească o tradiţie” a amintit Părintele Ioan-Mircea Ghitea, organizatorul taberei.

Activităţile taberei au avut în centru atelierul de pictură, coordonat de pr. Ioan-Mircea Ghitea, confecţionarea de metanii şi cruciuliţe, vizionarea în fiecare seară a unui film cu tematică religioasă şi organizarea de jocuri de tabără şi cunoaştere.

Copiii şi tinerii au devenit dornici de a se ruga şi a se juca împreună, legând frumoase prietenii. Fiecare zi a început şi s-a încheiat cu rugăciune, iar în seara zilei de miercuri, 30 iulie, copiii şi tinerii participanţi s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua de joi s-au împărtăşit. La finalul taberei, micii creştini din Husasău de Criş au susţinut un mic concert de pricesne îmbrăcaţi în port naţional specific zonei din care provin, în Paraclisul de iarnă, la trapeză şi la Izvorul tămăduitor al Mănăstirii Izbuc.

Tinerii prezenţi în tabără s-au arătat deosebit de încântaţi şi mulţumiţi de programul la care au participat şi şi-au exprimat încă de pe acum dorinţa de a veni din nou şi în vara anului ce vine în tabără la Sfânta Mănăstire Izbuc.