Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / E vremea colindelor!

E vremea colindelor!

Prof. Maria-Eva Tirpe

 

Perioada premergătoare Sfintelor Sărbători a fost una încărcată de evenimente frumoase la Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea. Multe serbări, concerte de colinde, concursuri, expoziții de icoane și obiecte decorative specifice perioadei, toate menite să sporească bucuria și să adâncească dimensiunea spirituală a timpului de acum.

Astfel, după ce elevii școlii au colindat peste tot în oraș, la Inspectoratul Școlar Județean, Episcopia Oradiei, Catedrala episcopală, Primăria Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, Era Park, Radio Zu, centre de bătrâni și copii, joi, 19 decembrie 2019, școalaa primit vizita unui grup de colindători ai clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Nr.1 din Hidișelu de Sus. Sala festivă a răsunat de glasurile cristaline ale elevilor care au susținut, alături de gazde, un miniconcert de colinde, vestind prin cântec Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Musafirii au fost pregătiți și dirijați de domnișoara profesor Carmen Sabou și au prezentat colinde tradiționale românești din toate zonele istorice ale țării, iarelevii clasei a III-a A ai liceului nostru, coordonați de prof. Maria Tirpe, și avându-i ca soliști pe Ioana Pepelea și Sofia Csikortas, au completat gama muzicală cu cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional.

Tot în această zi a avut loc și a VI-a ediție a Târgului culinar din cadrul proiectului ”Din suflet de copil”. Efortul conjugat al elevilor, părinților și al profesorilor a făcut posibilă strângerea a 5800 de lei, bani ce vor ajunge la 20 dintre copiii școlii noastre, aducând un licăr de lumină și un strop de bucurie în sufletele celor de lângă noi.

Nu în ultimul rând, elevii noștri și-au colindat dascălii, vineri, 20 decembrie, încheind frumos un nou semestru de școală lung, dar cu multe împliniri...