Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Episcopul Oradiei a binecuvântat lucrările de la biserica parohială din Cărăsău

Episcopul Oradiei a binecuvântat lucrările de la biserica parohială din Cărăsău

Pr. Cristian Rus

 

 

La praznicul Preasfintei Treimi, a doua zi de Rusalii, 17 iunie 2019, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în parohia bihoreană Cărăsău, Protopopiatul Tinca, binecuvântând lucrările de restaurare și înfrumusețare realizate la biserica parohială cu hramul Pogorârea Sfântului Duh, în prezența unor oficialități și a numeroși credincioși din localitate. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea.

Chiriarhul Oradiei a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de înnoire urmată de Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sofronie a vorbit despre comuniunea de iubire eternă din cadrul Preasfintei Treimi, Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt, ca model de comuniune între oameni.

Ierarhul a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Bogdan Tudor Dragoș, ca preot misionar la Protopopiatul Oradea, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Haieu, Protopopiatul Oradea, iar pe teologul Gheorghe Vanța întru diacon misionar la Protopopiatul Oradea, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea. Noul preot hirotonit a primit și hirotesia întru duhovnic.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească realizată până în prezent în parohia Cărăsău, Chiriarhul Oradiei a hirotesit pe Preacucernicul Părinte Paroh Cristinel Viorel Bulzan întru iconom.

Părintele paroh a mulțumit Preasfintei Treimi pentru binecuvântările pe care le-a revărsat peste persoana sa și asupra credincioșilor din enoria Cărăsău. De asemenea, parohul a ținut să mulțumească și să își exprime recunoștința față de Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei, sub a cărui purtare de grijă s-au împlinit lucrările pastoral-misionare din această enorie. Nu în ultimul rând, au fost aduse mulțumiri credincioșilor și binefăcătorilor care și-au adus obolul la tot ceea ce s-a realizat până acum în acest răstimp binecuvântat.

În cuvântul rostit la încheierea programului liturgic, Preasfințitul Părinte Sofronie a felicitat pe părintele paroh și pe credincioșii din parohia Cărăsău pentru frumoasele lucrări de restaurare a bisericii, înmânând diplome de apreciere credincioșilor care au ajutat și s-au jertfit pentru înnoirea sfântului lăcaș.