Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Europa, casa noastră!

Europa, casa noastră!

Prof. Elena Viorica Brege

 

Europa, casa noastră! a fost deviza sub care s-a desfășurat activitatea de azi, 9 mai 2019, activitate menită să marcheze Ziua Europei.

Elevii claselor a II-a A (prof. Tirpe Maria – Eva) și a III-a A (prof. Brege Elena Viorica) au omagiat acest moment împletind activitatea școlară cu cea extrașcolară, artele cu studiul individual, informația cu excursiile și relaxarea, cooperarea cu competiția, poezia cu muzica, întrebarea cu răspunsul, asemeni unui ”parteneriat” menit să contribuie la îmbogățirea și aprofundarea cunoștințelor despre Uniunea Europeană.

În mijlocul nostru a fost și doamna Lia Ardelean de la Departamentul Relații Internaționaleal Consiliului Județean Bihor care, cu multă dăruire și implicare, a creat o atmosferă de sărbătoare antrenând elevii în discuții și concurs, răsplătind cu premii și materiale promoționale răspunsurile elevilor.

„Odă Bucuriei” de Ludwig van Beethoven a fost intonată din suflet de către elevi deschizând ”călătoria” noastră prin Europa. S-au perindat apoi pe scenă perechi de copii, reprezentând cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, recitând, salutând în limba respectivă și purtând steagul țării prezentate.

În urma unui material PPT însoțit de imagini și explicații clare ale doamnei Lia Ardelean, care a antrenat elevii interactiv în activitate, a urmat concursul „Știați că … prin Europa”. În grupuri, elevii au cooperat, s-au sfătuit și au ales un răspuns la cele douăsprezece întrebări ce urmăreau să descopere mai multe informaţii despre Uniunea Europeană! Asemeni unei excursii virtuale,au aflat de unde este originar Copernic, cel care a descoperit că Soarele și nu Pământul se află în centrul Universului, care este cea mai bogată țară din Europa, unde își află sediul compania de tehnologii SKYPE și multe altele. Toți am ieșit învingători din această activitate, deoarece toți ne-am bucurat împreună în această zi și ne-am adăugat noutăți sau ne-am făcut planuri pentru viitoare excursii! Însă, atenția și răspunsurile corecte au fost răsplătite în mod special cu pliante, pixuri, harta județului Bihor, semne de carte și stick-uri de memorie.

Fie ca zâmbetul, mulțumirea și bucuria pe care am avut-o noi azi să fie în sufletul fiecăruia!

La mulți ani, Europa! La mulți ani, cetățeni europeni!