Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Femeia creștină sărbătorită la Sânnicolau Român

Femeia creștină sărbătorită la Sânnicolau Român

Cu multă emoție și bucurie, în ultima duminică dinaintea începerii Sfântului și Marelui Post, 13 martie 2016, în Parohia Sânnicolau Român, Protopopiatul Tinca, a fost sărbătorită, alături de copii şi credincioşi, ziua femeii.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de către parohul locului, Pr. Simion Goga, inspector pentru cateheză la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, alături de Pr. Aurel Gîga, a urmat un moment emoționant dedicat femeilor, mai ales mamelor. Un grup de eleve de la Liceul de Arte din Oradea, îmbrăcate în straie populare, și copiii din grupa de cateheză din cadrul proiectului Hristos împărtășit copiilor au pus în sufletele celor prezenţi, gândurile lor legate de dragostea ce o poartă mamelor şi au adus în atenția tuturor importanța poruncii a cincea din Decalog, ce se referă la cinstea ce trebuie oferită părinţilor, atât celor trupeşti, cât şi celor spirituali.

La final, toate femeile prezente au primit flori, iar grupul de eleve de la Liceul de Arte din Oradea au cantat câteva pricesne închinate Maicii Domnului. Apoi, drept mulțumire adusă lui Dumnezeu, preotul paroh a invitat la o agapă frățească, în caminul cultural din localitate, cei peste 160 de credincioși prezenți la biserică.

Prin prezentarea gândurilor bune, înţelegem că mama, pentru toţi copiii lumii, este cea mai dragă fiinţă, deoarece ne-a ajutat să facem primii paşi, să ne rostim numele, ne-a învățat să ne rugăm, să fim buni şi iubitori. Ea este singura comoară de pe pământ pe care trebuie să o preţuim la superlativ.

De asemenea, cinstea adusă părinţiilor spirituali şi părinţilor trupeşti este benefică pentru noi, deoarece prin aceasta ne asigurăm că trăirea noastră pe pământ se face după cuvântul lui Dumnezeu şi, totodată, primim binecuvântarea Lui şi făgăduinţă că vom trăi mulţi ani pe pământ şi ne va fi bine în aceşti ani. Trăim mulţi ani, atât din punct de vedere sufletesc cât şi trupesc, nu vom muri sufleteşte dacă ascultăm sfaturile părinţilor trupeşti şi spirituali, iar trupeşte având ocrotirea părinţilor ne putem feri de rele şi de primejdii.

Aşadar, iubindu-i pe părinţi, împlinim o poruncă divină.