Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festival de colinde „Hristos Se naște, măriți-L” la Marghita

Festival de colinde „Hristos Se naște, măriți-L” la Marghita

Cetele de colindători au început deja să vestească Nașterea Fiului lui Dumnezeu, a Domnului nostru Iisus Hristos, în lume, anunțându-se la casele oamenilor cu întrebarea: „Primiţi cu colindul?”. Glasul celor care întreabă este glasul lui Dumnezeu Care doreşte să intre în casa sufletului nostru. Atunci când colindăm îi imităm pe îngerii lui Dumnezeu care şi ei au colindat, deasupra peşterii din Betleemul Iudeei: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire.” Colindul ne îndeamnă şi pe noi să aducem închinare Pruncului Iisus, născut din Preacurata Fecioară Maria, Fiul Cel Veşnic al lui Dumnezeu şi Mântuitorul sufletelor noastre.

Potrivit acestui imbold, în ziua de Duminică, 15 decembrie 2013, de la ora 15, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Marghita, Protopopiatul Marghita, Eparhia Oradiei, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a desfășurat Festivalul de colinde „Hristos Se naște, măriți-L”, la care au participat opt grupuri de colindători, alcătuite din copii de toate vârstele.

În deschiderea concertului, au încântat grupul de la Casa de cultură din Marghita, condus de doamna profesoară Veronica Demeter. Au urmat corurile de copii din următoarele parohii: Parohia Abram - îndrumat de Părintele Ioan Şugar, alături de Doamna Prof. Emilia Şugar şi Doamna învăţătoare Ana Şuta; Parohia Boian - îndrumat de Părintele Ioan Morar; Parohia Chiribiş - îndrumat de Domnul Prof. Ioan Pocola; Parohia Ciuhoi - îndrumat de Părintele Ioan Roşu; Parohia Marghita - îndrumat de Doamna Prof. Elisabeta Cosma; Parohia Săcueni - îndrumat de Părintele Ciprian Antal.

În încheiere, au excelat prin interpretarea unor frumoase colinde tradiţionale româneşti Corul „Veritas” al Colegiului Naţional ,,Octavian Goga’’ din Marghita, condus de Părintele Prof. Bogdan Pop.

Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru cateheză, a transmis tuturor celor prezenţi şi celor care s-au implicat în organizarea acestui concert, mesajul de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care i-a felicitat pe toţi participanţii, asigurându-i de dragostea şi preţuirea sa.

Părintele Ioan Şugar, Protopopul Marghitei, le-a mulțumit copiilor pentru bucuria și pacea pe care o împărtășesc prin colind, în fiecare post al Crăciunului, și i-a felicitat pe preoţii și profesorii care i-au îndrumat spre acest frumos eveniment.

„Creştinismul - a spus părintele protopop - este taina iubirii lui Dumnezeu pentru lume, iar colindele româneşti izvorâte din inimi curate de copii şi purtate pe buzele lor, sunt darul cel mai de preţ adus Pruncului Iisus, ca răspuns la iubirea Sa pentru noi, oamenii. Colindele ne îndeamnă şi astăzi să păstrăm credinţa părinţilor, a moşilor şi strămoşilor noştri, care ne-au transmis-o ca pe un odor sfânt.”

La sfârşitul programului, copiii care au participat la acest eveniment au primit daruri din partea organizatorilor.