Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Festivitate de absolvire a studiilor gimnaziale la Liceul Ortodox din Oradea

Festivitate de absolvire a studiilor gimnaziale la Liceul Ortodox din Oradea

O nouă promoție de absolvenți ai clasei a VIII-a a ieșit de pe băncile Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea. Cele două clase a VIII-a, care și-au desfășurat activitatea în clădirea de pe strada Aluminei, nr. 88, au avut joi, 16 iunie, festivitatea de absolvire, care a marcat încheierea ciclului gimnazial de studiu.

Absolvenții, împreună cu diriginții și cu părinții au participat de dimineaţă la ultima oră de dirigenție, în cadrul căreia s-a strigat pentru ultima oară catalogul și s-au depănat amintirile și experiențele de pe parcursul anilor de școală.

Cântând cu emoție și mândrie imnul academic Gaudeamus igitur, absolvenții s-au îndreptat apoi spre curtea școlii pentru a primi premiile și felicitările binemeritate. Careul festiv din curtea școlii a fost precedat de intonarea imnului național și de săvârșirea Te-Deum-ului de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra absolvenților și asupra dascălilor care împreună au colaborat și au trudit pe parcursul anilor de școală pentru formarea intelectuală și desăvârșirea religios morală a fiecărui elev.

Festivitatea de premiere a fost deschisă de Preacucernicul Părinte Prot. Prof. Radu Rus, directorul liceului și consilier pentru învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, care a evocat transformările prin care au trecut absolvenții, cei mai mulți dintre ei fiind și rămânând colegi din clasa întâi până în clasa a opta.

Reprezentantul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Preacucernicul Părinte Prot. Nicolae Alexandru Pop, a transmis cuvântul de binecuvântare, de apreciere și de felicitare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru absolvenți și pentru cadrele didactice. De asemenea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, doamna prof. dr. Elisaveta Roșu a adresat alese felicitări absolvenților și i-a încurajat să meargă mai departe pe calea studiului intens și a disciplinei pentru a avea satisfacții adevărate în viață.

În continuare, reprezentantul absolvenţilor, eleva Monica Marincaş, a susţinut un discurs prin care şi-a exprimat mulţumirea şi recunoştinţa faţă de cei care le-au fost profesori şi, în acelaşi timp, regretul despărţirii de colegi.

A urmat predarea tradiţionalei chei a succesului viitorilor absolvenţi - elevii clasei a VII-a, care, prin reprezentantul lor, le-au urat succes mai departe colegilor mai mari.

Punctul culminant al festivității l-a constituit premierea absolvenților merituoși ai celor două clase a VIII-a, moment care a fost coordonat de doamnele diriginte Carmen Lază şi Mirela Rus. Pe lângă premiile tradiționale, au mai fost premiați absolvenții performeri, care au obținut rezultate de excepție la etapele locale și naționale ale concursurilor și olimpiadelor din acest an școlar. De mare emoţie a fost şi premierea şefilor de promoţie, patru absolvenţi care au finalizat studiile gimnaziale cu media generală zece: Sergiu Ciontea, Monica Marincaş, Miruna Pantiş şi Carina Simuţ, care au primit din partea conducerii şcolii plachete omagiale.

Premiile au constat din cărți de literatură și cărți religioase oferite de către Episcopia Ortodoxă Române a Oradiei. De asemenea, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Sofronie, le va oferi elevilor olimpici, posibilitatea de a participa gratuit în această vacanță, la taberele de vară organizate la Sfânta Mănăstire Izbuc, la Mănăstirea Voivozi şi la Schitul Mănăstirii Sfânta Cruce de la Poiana Florilor.

La festivitatea de absolvire a claselor a VIII-a au participat elevi, cadre didactice din cadrul şcolii, părinţi, rude şi cunoştinţe ale absolvenţilor, care i-au felicitat şi au trăit împreună acest important şi emoţionant eveniment din viaţa tinerilor absolvenţi care au ieșit pe porțile gimnaziului și acum bat la porțile liceului.