Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Iată vin colindători din Margine coborâtori

Iată vin colindători din Margine coborâtori

Apropiindu-se cu paşi repezi sărbătoarea Crăciunului, pentru al treilea an consecutiv colindătorii mici din clasele I - VIII din satul Margine, județul Bihor, s-au pregătit prin repetiţiile de la biserică, ca şi anul acesta să poată umbla cu colindatul ,,de la sat înspre oraş''.

Şi pentru ei, ca şi pentru cei mai mulţi copii, una dintre cele mai îndrăgite tradiţii de Crăciun este mersul cu colindatul.

Colindele şi colindatul sunt legate de sufletul neamului omenesc, de la naşterea noastră ca popor creştin, iar aceste amintiri din vremea copilăriei rămân pentru fiecare dintre noi pe veci neuitate.

Dintre toate obiceiurile româneşti, cel care a ajuns aproape să se identifice cu sărbătoarea Crăciunului este colindul de Crăciun. De aceea cred că nu poate exista Crăciun fără colinde, nici măcar acolo unde omul e lipsit de libertate, căci zice colindul scris de Radu Gyr în închisoare ,,A venit ş-aici Crăciunul, să ne mângâie surghiunul''.

Astfel că, în viaţa noastră de fiecare zi, dar mai ales în aceste zile de sărbătoare, să încercăm să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei. Şi micii colindători din Margine, pregătiţi de părintele lor duhovnic, Vasile - Nicolae Vesa au reuşit acest lucru în 20 de instituţii şi firme din oraşul Marghita, în ziua de 20 Decembrie.

Pentru jertfa lor au fost răsplătiţi cu multe dulciuri dar şi cu bani, rămânând aceste clipe de neuitat în sufletul şi în inima lor. Cu o parte din banii primiţi se vor face pacheţele cu dulciuri şi pentru copiii bolnavi din Centrul de integrare de la Cadea.

Să încercăm  astfel să răspundem iubirii nemărginite a lui Hristos, Cel care a plecat cerurile şi S-a pogorât pentru mântuirea oamenilor, cu fapte ale iubirii noastre frăţeşti, ştiind că adevărata credinţă este „lucrătoare prin iubire” (Galateni 5,6).

Dumnezeu cel milostiv să ne miluiască pe toţi. Amin!

 

Pr. Vasile - Nicolae Vesa