Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Înainte prăznuirea hramului bisericii parohiale din Sfârnaș

Înainte prăznuirea hramului bisericii parohiale din Sfârnaș

Duminică, 4 noiembrie 2018, credincioșii din parohia Sfârnaș, Protopopiatul Marghita, s-au bucurat de frumoasa zi de toamnă și, la inițiativa Părintelui paroh Mirel Ivan, au decis să transforme această zi într-o zi de sărbătoare, o înainte prăznuire a hramului bisericii parohiale, Sfinții Arhangheliu Mihail și Gavriil.

Ziua a inceput cu oficierea sfintelor slujbe în sfântul lăcaș, Utrenia și Sfânta Liturghie, urmate de Taina Sfântului Maslu, în sobor de șapte preoți, cu ocazia hramului bisericii, în prezența credincioșilor enoriei și a unor fii ai satului.

Dupa terminarea programului liturgic, credincioșii s-au adunat la o agapă frățească în curtea casei parohiale, unde s-a organizat un concert de pricesne și cantece populare și patriotice, cu participarea interpretelor de muzică populară Lia Bereş și Emilia Borza-Șugar și a Ansamblului de dansuri Bărdăuţa din comuna Borod. 

La ora 16 toți cei prezenți s-au deplasat la cimitirul din sat unde s-a oficiat slujba Parasatasului pentru pomenirea celor adormiți din satul Sfârnaș, dar și a tuturor eroilor și martirilor români, din toate locurile și din toate timpurile.