Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Inaugurarea Biroului de pelerinaj „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Basilica Travel la Oradea

Inaugurarea Biroului de pelerinaj „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Basilica Travel la Oradea

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi prin grija Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Agenţia de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române va inaugura un punct de lucru în Episcopia Oradiei.

În ziua de marţi, 17 iunie 2014, de la ora 11, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va oficia o slujbă de sfinţire a noului sediu al Biroului de pelerinaj „Sfântul Mare Mucenic Mina” din cadrul Episcopiei Oradiei, în prezenţa Preacucernicului Părinte Dr. Pompiliu Dinu, consilier patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României la eveniment, a membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei, a preacucernicilor părinţi protopopi şi secretari de la cele patru protopopiate ale Eparhiei, a preacuvioaselor maici stareţe de la Mănăstirile „Sfânta Cruce” şi „Buna Vestire” din Oradea şi a numeroşi preoţi din Episcopia Oradiei.

Urmare a iniţiativei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României ca şi în eparhiile din partea de vest a ţării să fie înfiinţate puncte de lucru ale Agenţiei de Pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, cu multă bucurie, mare entuziasm şi sporită nădejde, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei a aprobat, în şedinţa de lucru din 4 februarie 2014, deschiderea unui Birou de pelerinaj al Agenţiei de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române la Oradea, oferind şi un spaţiu adecvat, corespunzător cerinţelor specifice desfăşurării în condiţii optime a activităţii de pelerinaj, situat în strada Episcop Roman Ciorogariu, nr. 8-10, în apropierea Centrului Eparhial al Episcopiei Oradiei. Spaţiul a fost dotat logistic de către Agenţia „Basilica Travel”, sub directa îndrumare a Domnului Ing. Leonard Ciofu, consilier patriarhal şi administratorul Agenţiei de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române.

Prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, noul Birou de Pelerinaj a primit ca şi ocrotitor spiritual pe Sfântul Mare Mucenic Mina, fiind desemnat ca şi coordonator al biroului Domnul Ciprian Paşca, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea. De asemenea, la propunerea Chiriarhului Oradiei, în cadrul punctului de lucru a fost promovat ca şi însoţitor de grup şi ghid Preacucernicul Părinte Vlad Marian, slujitor la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei