Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Înscrieri la Liceul Ortodox din Oradea

Înscrieri la Liceul Ortodox din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în conformitate cu Metodologia de admitere în învăţământul liceal şi a calendarului desfăşurării admiterii 2013, în perioada 27-29 mai 2013, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au desfăşurat înscrierile pentru probele de aptitudini, necesare admiterii în clasa a IX-a la filiera vocaţională, profilul teologic, specializarea teologie ortodoxă.

Desfăşurarea efectivă a probelor, respectiv verificarea dicţiei, a aptitudinilor muzicale şi a cunoştinţelor religioase, a avut loc, sâmbătă, 1 iunie 2013, la sediul Liceului, din strada Republicii, nr. 48. Dacă pentru verificarea dicţiei, candidaţii au avut de rostit o rugăciune şi de lecturat un text, la prima vedere, pentru verificarea aptitudinilor muzicale au cântat o cântare bisericească şi un cântec patriotic. La proba scrisă, de verificare a cunoştinţelor religioase, candidaţii au avut de tratat subiectele „Rugăciunea în viaţa creştinului” şi „Biserica – locaş de închinare”.

Trebuie precizat faptul că oferta educaţională completă a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea mai cuprinde, pentru începuturile de cicluri de şcolarizare ale anului şcolar 2013-2014, 2 grupe de învăţământ preprimar (grupa mică), 2 clase de învăţământ primar (clasa pregătitoare), 2 clase de învăţământ gimnazial (clasa a V-a) şi o clasă de învăţământ liceal (clasa a IX-a), specializarea ştiinţele naturii.

În anul şcolar 2012-2013, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea are 41 de clase în care învaţă un număr de 900 de elevi.