Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Lecție de igienă și profilaxie dentară pentru copiii din cadrul Centrului Educațional-Inovativ din Husasău de Criș

Lecție de igienă și profilaxie dentară pentru copiii din cadrul Centrului Educațional-Inovativ din Husasău de Criș

În după-amiaza zilei de miercuri, 25 martie 2015, de sărbătoarea Bunei Vestiri, începând cu ora 16, în cadrul Centrului Educațional-Inovativ din parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea, sub coordonarea responsabilului de centru, Pr. Ioan Mircea Ghitea, Domnul dr. Vlad Cristian Deac a susținut un curs despre igienă personală și profilaxie dentară copiilor din sat.

Prin această lecție copiii participanţi au avut posibilitatea să cunoască cum trebuie să îşi îngrijească mâinile, părul, corpul într-un mod corect, pentru a preveni unele boli care pot să apară dacă nu se iau măsuri de protecție. De asemenea, s-a prezentat un material despre cum trebuie să fie îngrijită dantura, care este tehnica corectă în periajul dinților, cum folosim ața dentară, aspecte legate de bolile cavităţii bucale.

De ce este nevoie pentru igena corporală, adica săpun, prosop de față, prosop pentru corp, apă, șampon, foarfecă, unghieră, piaptăn, iar pentru igiena dentară de perie de dinți, pastă de dinți, ață dentara, pahar şi apă au fost alte teme abordate în cadrul lecţiei.

Copiii au mai învățat faptul că majoritatea dintre acestea sunt obiecte peronale, astfel că nu se împrumută altora, nici în familie, cu atât mai puţin între prieteni, pentru a se evita transmiterea unor boli de la o eventuală persoană bolnavă la alte persoane.

A fost o lecție binevenită pentru toți, pentru cei care cunoşteau deja aceste reguli şi le respectă, o întărire şi consolidare, iar pentru cei mai puţin iniţiaţi în aceste reguli, elementare de altfel, copii proveniţi din medii dezavantajate, o şansă de a le cunoaşte şi de a se îngriji mai mult de propria sănătate.

La final copiii au primit din partea organizatorilor diverse produse de igienă personală.