Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Parohia Borumlaca în sprijinul copiilor şi vârstnicilor

Parohia Borumlaca în sprijinul copiilor şi vârstnicilor

E vremea colindelor. E timpul să ne umplem sufletele de bucurie, indiferent de cât de greu a fost anul acesta pentru noi. Sunt multe povești în care oameni de bine au fost generoși, au ajutat și ajută în continuare pe semenii lor, aducându-le în viață un stop de bucurie.

Acum, în apropierea Crăciunului, când Domnul nostru Iisus Hristos Se naște pentru noi și pentru a noastră mântuire, este vremea propice să fim și noi mai buni, mai generoși, să învățăm să iubim și să dăruim mai mult. Într-o lume din ce în ce mai complicată, nu trebuie să uităm să fim buni cu cei din jur, să zâmbim, să facem fapte bune prin care să dăruim speranță celor bătrâni și pe care nu are cine să-i caute și să le arate dragostea lor, să aducem bucurie în sufletele copiilor abandonați.

Când ți se pare că ai rămas singur trebuie să încerci, măcar cu gândul, să revii la vremea copilăriei, ori vremea copilăriei e vremea colindelor. Oare cum ar fi sărbătoarea Nașterii Domnului fără să colindăm, fără să împodobim bradul, fără să oferim și fără să primim cadouri.

Animați de dorința de a dărui, având îndemnul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vrednicul părinte Ioan Șipoș de la Parohia Borumlaca, Protopopiatul Marghita, împreună cu elevi de la Școala gimnazială nr.1 din Borumlaca, având sprijinul și ajutorul domnului profesor de Religie Florin Mădălin Porțan, au încercat, duminică 16 decembrie 2012, să aducă bucurie și alinare la Centrul Medico-Social și Centrul de copii Popești, precum și la Căminul de bătrâni și copii din Ciutelec. Colinde precum: ,,Astăzi S-a născut Hristos”, ,,Viflaime, Viflaime”, ,,Deschide ușa, creștine”, ,,La Vifleem colo-n jos”, „Steaua sus răsare”, ,,Sus la poarta Raiului”, ,,Trei păstori”, „Trei crai de la răsărit”, „O, ce veste minunată”, „O, brad frumos”, „Florile dalbe”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, au adus multă bucurie gazdelor. Momentul mult așteptat a venit spre sfârșitul evenimentului, când, nerăbdători, copiii și bătrânii au primit daruri din partea vizitatorilor.

Este extraordinar când vezi un chip de om luminat de bucurie, este extraodinar când oamenii știu să fie alături unii de alții în situații în care semenii lor trec prin momente dificile din viață. Colindul sfânt și bun precum și darurile oferite, a adus o rază de credinţă, mică cât un grăunte de muştar, dar în stare să dospească în toată frământătura sufletului de copil.

În încheiere, părintele Ioan Șipoș a urat tuturor celor prezenți sănătate, iar Nașterea Domnului, ,,această zi preasfințită și sărbătoare slăvită, vă dorim ca să vă fie, întru mulți ani cu bucurie!”.