Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Periplu duhovnicesc și cultural în Maramureș pentru copiii și tinerii din Parohia Vârciorog

Periplu duhovnicesc și cultural în Maramureș pentru copiii și tinerii din Parohia Vârciorog

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Parohia Vârciorog, Protopopiatul Oradea, a organizat, în perioada 18-29 iulie a.c., o excursie duhovnicească în Maramureș. Au participat 45 de copii și tineri din grupele de catehză ale parohiei, coordonați de preotul paroh Daniel-Florin Gherman, însoțiți de cadrele didactice: prof. Lenuța Popuțe, înv. Doina Nistor și înv. Dana Vușcan de la Școala Gimnazială Vârciorog.

Copiii și tinerii din Parohia Vârciorog, cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani, au vizitat mănăstiri, muzee și câteva obiective turistice: Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Muzeul Satului Maramureșean din Sighetul Marmației, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Planetariul din Baia Mare și Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Ultimul popas a fost la Mănăstirea Bic din județul Sălaj, unde s-au bucurat de ospitalitatea și sfaturile duhovnicești ale Preacuvioasei Maici starețe Marina Lupou. În cele trei zile, copiii și tinerii și-au îmbogățit cunoștințele de religie, istorie, geografie, s-au rugat, au cântat, au luat masa împreună și au legat prietenii.

Această excursie a fost răsplata pentru participarea tinerilor la activitățile catehetice ale parohiei și s-au desfășurat în contextul Anului omagial al satului românesc, Maramureșul fiind un reper în ceea ce înseamnă conservarea valorilor spirituale și culturale ale satului românesc.

La final, preotul paroh Daniel-Florin Gherman le-a mulțumit copiilor și tinerilor pentru participare și i-a îndemnat să prețuiască zestrea spirituală și culturală a satului românesc.