Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Povestea unei mame

Povestea unei mame

Joi, 22 mai la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-a desfăşurat activitatea cu titlul „Povestea unei mame”, sub coordonarea profesoarelor Laura Hava, profesor de sprijin, Ana Radu, consilier şcolar si Liana Chiş, logoped. La activitate au participat părinţi ai copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, în cadrul liceului.

Întâlnirea a avut ca obiective schimbul de bune practici din experienţa în creşterea şi educarea copiilor cu cerinţe educative speciale (CES) între părinţi; identificarea câtorva modalităţi de intervenţie instructiv-educativă adecvate diagnosticului elevilor în vederea obţinerii progresului; propunerea unor modele pozitive de raportare la  integrarea socială şi şcolară a copiilor cu CES.

Activitatea a debutat cu un exerciţiu de energizare, în care părinţii au fost provocaţi să îşi lase grijile deoparte şi să participe activ la subiectele propuse. Din discuţiile purtate apoi, părinţii au dovedit faptul că ştiu să ceară ajutor şi sprijin de specialitate, ştiu să se facă auziţi, nu se feresc de etichetarea semenilor, sunt recunoscători celor din jur care i-au sprijinit şi le oferă în continuare sprijin, ştiu să îşi susţină copilul indiferent de situaţie, fără a-i răni pe cei din jur. De asemenea, părinţii au apreciat activitatea ca fiind una interesantă şi binevenită, dorind să transmită un mesaj pozitiv legat de calităţile copilului, de locul lui - asemenea unei comori - în sânul familiei, de acceptarea şi egalizarea şanselor de acces la educaţie şi nu numai, a copiilor cu CES, alături de copiii şi tinerii fără dizabilităţi.

Activitatea s-a încheiat cu mesaje încurajatoare şi admirative pentru tenacitatea şi perseverenţa acestor părinţi dedicaţi copilului lor, precum: „Nu există bucurie mai mare decât aceea pe care o simţi atunci când învingi dificultăţile” (Samuel Johnson), „Crede că poţi şi vei fi deja la jumătatea drumului!”( Theodore Roosevelt), „Fă ce poţi, cu ce ai, oriunde ai fi!”( Franklin Roosevelt).

Nu în ultimul rând, părinţii şi-au exprimat dorinţa de a  participa şi pe viitor la astfel de activităţi.