Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Premierea căştigătorilor expoziţiei-concurs „Patimile și Învierea Domnului”

Premierea căştigătorilor expoziţiei-concurs „Patimile și Învierea Domnului”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de marţi 22 mai 2012, în sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, a avut loc premierea copiilor şi elevilor care au participat cu lucrări în cadrul expoziției - concurs  „Patimile şi Învierea Domnului”.

Expoziţia, aflată la a şaptea ediție, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei şi Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, pentru a marca sărbătoarea Învierii Domnului. Expoziția a fost amenajată pe mai multe secțiuni: desene, felicitări, broderii, ouă încondeiate şi icoane, şi pe cicluri de vârstă ale copiilor care le-au realizat, respectiv: învăţământ preprimar, primar, gimnazial şi liceal. O secţiune aparte a fost dedicată elevilor din învăţământul special.

Au  participat cu lucrări copii și elevi din peste 30 de unități de învățământ din municipiul Oradea și județul Bihor, la care s-au adaugat lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, elaborate în cadrul cercului de specialitate. Lucrările au fost expuse în sala festivă a Palatului Copiilor şi Elevilor Oradea, in perioada  7 aprilie – 22 mai 2012.

Evaluarea lucrarilor inscrise in concurs a fost realizată de către un juriu constituit din inspector școlari, reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, respectiv profesori de desen cu o bogată experiență didactică. În urma evaluării au fost acordate peste 100 de premii şi menţiuni pentru toate secțiunile enumerate, pe cicluri de învățământ. Toți premianții au fost răsplătiţi cu diplome și materiale cu conţinut biblic.