Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Profesorii de Religie Ortodoxă din Bihor primiți de Chiriarhul Oradiei

Profesorii de Religie Ortodoxă din Bihor primiți de Chiriarhul Oradiei

Miercuri, 7 iunie 2017, înainte de sfârșitul anului școlar în curs, cadrele didactice care predau disciplina Religie în unitățile de învățământ din județul Bihor au avut bucuria întâlnirii, în Paraclisul Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Simion Ștefan, Mitropoliții Transilvaniei de la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei, cu Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Au fost prezenți la întâlnire și membri din cadrul Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei, dar și Preacucernicul Părinte Prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de Religie.

Chiriarhul Oradiei, în cuvântul de binecuvântare rostit cu acest prilej, și-a exprimat bucuria întâlnirii cu profesorii care predau Religie Ortodoxă în școlile din județul Bihor, subliniind importanța continuării și întăririi legăturilor și a parteneriatului dintre Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, respectiv dintre parohiile și școlile din județul Bihor, felicitând pe dascăli pentru dăruirea, jertfelnicia și dragostea pe care o arată copiilor și tinerilor și îndemnându-i ca și pe mai departe să țină mereu aprinsă candela credinței și să așeze lumina Mântuitorului Iisus Hristos în inimile și în mințile celor tineri, care au nevoie de îndrumare și sprijin.

„Deoarece sfârșitul anului școlar se apropie cu pași repezi, am găsit de cuviință să organizăm o întâlnire cu sfințiile și domniile voastre, cadre didactice care predați disciplina Religie Ortodoxă în învățământul de stat. O întâlnire de binecuvântare, o întâlnire de bilanț, o întâlnire în care speranța este pe primul loc și în care ne exprimăm cu toții bucuria de a fi împreună, solidaritatea noastră și determinarea de a transmite mai departe tinerelor generații mesajul creștin, mesajul Sfintei Evanghelii, atât de puternic, atât de proaspăt, atât de actual, încât învățăceii de astăzi să devină misionarii de mâine ai Bisericii și propovăduitorii Evangheliei păcii în lumea destul de secularizată din care facem parte”, a precizat Ierarhul Oradiei.

La finalul întâlnirii, ca semn al prețuirii și aprecierii pentru efortul depus în cadrul procesului educațional religios ce se desfășoară la nivelul școlilor din județul Bihor, Ierarhul a oferit  fiecărui cadru didactic cărți cu conținut teologic, educațional și filantropic apărute în Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.