Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Programul filantropic „Masa pe roţi” în Eparhia Oradiei

Programul filantropic „Masa pe roţi” în Eparhia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie Episcopul Oradiei, în pragul marelui praznic al Învierii Domnului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor reprezentat de Domnul Prof. Nicolae Ioan Avram, inspector școlar general și Pr. Prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de Religie, în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradea, reprezentată de doamna președinte Viorica Cherteș și Asociația „Filantropia” Oradea, reprezentată de Pr. Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic la Centrul eparhial, a organizat o nouă acțiune în cadrul programului filantropic „Masa pe roți”, care a devenit deja o tradiţie în Eparhia Oradiei.

Aflat la a a cincea ediție, programul și-a propus să aducă momente de bucurie celor aflați în situații materiale dificile sau în singurătate, respectiv imobilizați la domiciliu, prin oferirea unei mese calde. Beneficiari au fost, şi de această dată, membri ai Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Sever din Oradea, ai Asociației Filantropia și ai Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.

În acest an, activitatea s-a desfășurat miercuri, 1 aprilie 2015, și a vizat un număr de 40 de persoane. Fiecare persoană a primit o masă caldă și un pachet de sărbători constând în dulciuri şi alimente neperisabile, oferite prin generozitatatea personalului angajat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, membri ai AFOREO, cu sprijinul Delicios Catering Oradea şi a unor inimoşi sponsori. Acestea au intrat în posesia beneficiarilor prin intermediul reprezentanților celor doi parteneri și a unui grup de voluntari, profesori de religie, respectiv al doamnei Claudia Timofte, director al Cancelariei prefectului judeţului Bhor, care s-a implicat în activitatea de voluntariat alături de fiul domniei sale.

Manifestarea s-a dorit a fi un moment de mângâiere,  un prilej de bucurie şi lumină, în preajma marelui praznic al Învierii Domnului, pentru oamenii aflaţi în suferinţă şi încercare.