Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiect filantropic „Lumina lui Hristos luminează tuturor” în Protopopiatul Tinca

Proiect filantropic „Lumina lui Hristos luminează tuturor” în Protopopiatul Tinca

La inițiativa Preacucernicului Părinte Călin Ovidiu Popa, Protopopul Tincăi, preoții din Protopopiatul Tinca, au desfășurat, sub genericul „Lumina lui Hristos luminează tututror”, o frumoasă activitate filantropică, a căror beneficiari au fost persoane de toate vârstele: copii, tineri și vârstnici, aflați în centre de îngrijire, azile de bătrâni și spitale, de pe raza Protopopiatului Tinca.

Astfel, pe tot parcursul Postului Mare, în mod organizat, într-un numeros sobor, preoți din Protopopiatul Tinca, alături de Părintele Protopop Călin Ovidiu Popa și de Părintele Secretar Andrei Ionuț Laza, au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru toți cei aflați în suferință. Preoții au stat de vorbă cu aceștia, s-au rugat împreună și le-au împărțit tuturor cărți de rugăciuni. În acest fel au fost cercetați toți bolnavii internați în Spitalul Municipal din Salonta, cei aflați la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Modul Râpa și Modul „Micul Prinț” din Tinca, dar și azilul „Decență pentru bătrâni” din Parohia Chișirid.

Activitatea a adus în sufletul tuturor celor aflați în suferință multă bucurie, pace și nădejde, în preajma marelui praznic al Învierii Domnului. La solicitarea administratorilor Centrului de Recuperare și Reabilitare a persoanelor cu handicap de la Râpa, care aveau foarte mare nevoie de un aparat electric pentru uscarea rufelor și a așternuturilor celor bolnavi, preoții din Protopopiatul Tinca au făcut o frumoasă donație, în valoare de peste 3000 Ron, achiziționând un uscător profesional de rufe Bosch, pe care l-au donat centrului.

Tot în cadrul acestei acțiuni, printr-o colaborare între Parohia Ortodoxă Holod și Parohia Ortodoxă Gepiu, au fost împărțite peste 200 de kg de alimente și produse neperisabile mai multor familii și persoane singure, aflate în dificultate.

Astfel de activități filantropice se vor organiza și pe viitor, existând o bună și frumoasă colaborare între instituțiile mai sus amintite și Protopopiatul Tinca.