Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiectul filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” la Marghita

Proiectul filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” la Marghita

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei și Parohia Ortodoxă Română Marghita I implementează, sub coordonarea preoților Constantin-Petru Filip și Dan Gal, proiectul catehetic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, derulat în Patriaria Română în cadrul Programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”.

Dintre activitățile desfășurate în cadrul acestui acestui proiect, numit la nivelul parohiei „Prin semeni mai aproape de Dumnezeu”, se înscrie și vânzarea de icoane pe sticlă, pictate de către copiii înscriși în proiect, icoane care în prealabil au fost expuse, de Duminica Ortodoxiei în biserica parohială. Alături de acestea au fost puse la dispoziția credincioșilor, spre achiziționare, și felicitări de 8 Martie, lucrate tot de copiii implicați în proiect. Activitățile amintite fac parte dintr-un ciclu mai amplu de activități cultural-filantropice, între care se înscrie și recenta reprezentație teatrală „Sunet de fluier și șuier de tun”, regizată de către Părintele Constantin- Petru Filip și jucată de către cpoii și tineri din Marghita și care a adus în atenția publicului spectator momentul martirizării Sfinților Năsăudeni.

Veniturile realizate și din aceste activități, alături de alte resurse alocate miniproiectului în cauză, vor fi folosite pentru diferite acțiuni filantropice, precum oferirea unei mese calde pe zi, mai multor persoane cu posibilități materiale scăzute din Marghita.