Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Proiectul Toți copiii au nevoie de școală la Sânnicolau Român, Bihor

Proiectul Toți copiii au nevoie de școală la Sânnicolau Român, Bihor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradie, Parohia Sânnicolau Român, unde păstorește Părintele Aurel-Simion Goga, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului, în colaborare cu Primăria Comunei Sânnicolau Român, prin bunăvoința Domnului primar Dumitru Munge, desfășoară un amplu program de ajutorare a copiilor cu risc de abandon școlar și a celor care provin din familii defavorizate.

Proiectul a fost demarat în luna septembrie din anul 2017, iar de atunci, zilnic, 33 de copii beneficiază nu doar de o masă caldă, ci şi de sprijin în procesul educațional. Astfel, cu ajutorul doamnelor profesoare Ana Codrean și Florica Sav, copiii beneficiază efectiv de acest sprijin în intervalul orar 12-16. În tot acest timp, ei sunt supravegheați, ajutați la temele primite de la școală, dar desfășoară și alte activități educative.

Proiectul „Toți copiii au nevoie de școală” este unul social-filantropic, menit să aducă bucurie copiilor și, implicit, famiilor lor, adunând din bunătatea oamenilor și dăruind din suflet speranță, împlinind astfel porunca Domnului nostru Iisus Hristos de „a ne iubi aproapele așa cum El ne iubește pe noi”. În organizarea și desfășurarea proiectului s-a primit un mare sprijin din partea bunilor credincioși Marius Călău și Ioana Călău.

Din dorinţa de ajuta şi mai mult copiii, Parohia Ortodoxă Sânnicolau Român și Primaria din localitate au colaborat pentru a transforma o clădire abandonată a satului într-un centru destinat copiilor sărmani. Restaurarea vechii clădiri s-a desfășurat în anul 2017, iar în luna septembrie a aceluiași an a fost dată în folosință. „Cu ajutorul lui Dumnezeu am implementat în parohia noastră, în colaborare cu primăria Comunei Sânnicolau Român, din luna septembrie 2017 proiectul „Toți copiii au nevoie de școală”. Acest proiect reprezintă o împlinire a tuturor celor care au crezut în el și au dăruit din sufletul lor dragostea jertfelnică izvorâtă din iubirea lui Dumnezeu și sădită în inima copiilor, care au nevoie de ea. Nu există bucurie mai mare decât să faci un copil fericit atunci când este privat de dragoste, educație, posibilități materiale și prietenie”.

„Cum fericirea unui copil n-ar trebui să aştepte o singură zi în an, ne-am dorit să aducem o masă caldă, haine, jucării şi multă bucurie acestor copii. Văzând că oamenii sunt buni şi îşi doresc să dea din ce au şi celor mai încercaţi, ne-am propus să extindem acest proiect pe o perioadă de 3 ani. Experienţa aceasta ne-a învăţat că numai investind pe termen lung în educaţia şi bunăstarea copiilor, putem cu adevărat să-i ajutăm să aibă un viitor mai bun”, a precizat părintele protopop Aurel-Simion Goga, organizatorul proiectului.

Acest nou centru a fost dotat cu sală de mese, sală de studiu, o bucătărie, toalete precum și cu mobilier și toate cele necesare desfășurării unei bune activități de educare a copiilor.