Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a fost, şi în acest an, o zi cu mare încărcătură spirituală pentru elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, ziua a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii în cele două paraclise ale şcolii. În timp ce elevii ciclului liceal au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Paraclisul „Sfântul Niceta de Remesiana”, amenajat în locaţia şcolii de pe strada Republicii, nr. 48, clădirea vechii Academii Teologice din Oradea, elevii ciclurilor primar şi gimnazial s-au rugat în Paraclisul „Sfântul Apostol Iacob, ruda Domnului” din incinta şcolii de pe strada Aluminei, nr. 88. Aici, o parte dintre cei mici, respectiv cei 75 de copii din clasele a II-a, au primit şi Taina Sfintei Euharistii, după ce, în ajunul praznicului, au fost spovediţi de către părinţii profesori ai şcolii. De altfel, pe parcursul acestor săptămâni se desfăşoară programul spiritual care vizează spovedania şi împărtăşirea tuturor elevilor şcolii, din toate ciclurile de învăţământ.

De asemenea, la momentul chinonicului, elevii de la ciclul primar au susţinut un microrecital de cânte religioase şi colinde, dintre care unele închinate chiar Sfântului Nicolae.

După Sfânta Liturghie, elevii au ajuns în clase, unde au descoperit, cu mare bucurie, săli împodobite şi pregătite de sărbătoare, dar şi daruri lăsate pentru ei de Moş Nicolae. În continuare, au participat la diverse activităţi educative, organizate la nivelul claselor, sub genericul „Sfântul Nicolae, prietenul copiilor”.

Pentru a învăţa să fie şi ei, la rândul lor, darnici cu cei de lângă ei, la nivelul întregii şcoli s-a demarat campania filantropică „Aproape de cei de lângă noi”, în cadrul căreia elevii donează jucării, bunuri alimentare neperisabile şi alte obiecte, care vor fi dăruite, în preajma praznicului Naşterii Domnului, copiilor instituţionalizaţi şi celor proveniţi din familii defavorizate.