Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Serbare de Crăciun la A.F.O.R.E.O

Serbare de Crăciun la A.F.O.R.E.O

 An de an, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei organizează o Serbare de Crăciun, la care sunt invitate coruri de copii și tineri interpreți de la diferite şcoli din eparhie. Tradiţia s-a păstrat și în acest an, când, în ziua de 19 decembrie 2016,  în sala festivă a Protopopiatului Oradea doritorii au fost aşteptaţi la un concert de colinde tradiţionale româneşti. 

            Părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză, a transmis mesajul de binecuvântare și apreciere din partea Chiriarhului Oradiei, prin care a felicitat participanții. Toți au venit cu bucurie să vestească Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, preamărindu-L prin cântări pe Pruncul Iisus.

            La eveniment au participat: Grupul de copii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea coordonați de Doamna profesoară Monica Mateș, grupul de copii de la Școala Primară „Winnie Academy” din Oradea, sub îndrumarea Doamnei profesor Paula Mateș și interpreții Alexandru Carțiș și Cătălin Mateș.

            De asemenea, un alt moment special al serii a fost punerea în scenă a piesei „Irozii” de către elevii școlii „Nicolae Bălcescu” din Oradea.  

La final, potrivit datinii străbune, organizatorii au oferit colindătorilor daruri.