Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Serbare de Ziua Femeii la Liceul Ortodox orădean

Serbare de Ziua Femeii la Liceul Ortodox orădean

8 Martie! Ce zi frumoasă!

Zi în care toţi copiii

Se pregătesc să ducă mamelor

Semnul iubirii!

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, elevii clasei pregătitoare A şi cei din clasele a II-a A şi a II-a B de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au pregătit pentru a le spune mamelor şi bunicilor lor cât de mult le iubesc, prin cântece şi poezii.

Îndrumaţi de învăţătoarele lor, Iuliana Hepuţiu, Viorica Brege şi Eva Tirpe, copiii au confecţionat cu migală şi răbdare felicitări, bucheţele de flori şi „bilete de intrare”. „Biletele” nu erau altceva decât „indicii” scrise sau desenate despre mama lor (1. Scrie trei propoziţii despre mama ta. 2. Scrie trei lucruri pe care le poţi face tu ca s-o ajuţi pe mama ta. 3. Adresează o urare mamei tale. 4. Desenează chipul mamei tale) şi puse pe panouri la intrarea în noua sală festivă a şcolii. A fost o surpriză plăcută şi gustată de mămici, care încercau să se plieze pe indicii pentru a le fi validat biletul de către copil. Cu ochii înlăcrimaţi au citit apoi mesajul din felicitare: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că exişti şi că eşti mămica mea! – scris din tot sufletul şi cu tot dragul.

Apoi, a început spectacolul! Poezioare emoţionante recitate cu glasuri tremurânde, cântecele ritmate sau duioase dedicate primăverii sau mamei, dans, balet, vizionarea povestioarei Îngerul unui copil, toate pentru EA, MĂMICA MEA!

Aplauzele au curs, la fel şi lacrimile, felicitările nu s-au lăsat aşteptate, atât din partea părinţilor, cât şi din partea părintelui director Pr. Prof. Radu Rus, care, în cuvântul său, a apreciat activitatea de suflet, implicarea copiilor, învăţătoarelor şi părinţilor, iar mamelor le-a urat înţelepciune şi putere pentru a-şi împlini menirea de mamă, să poată creşte copii frumoşi şi sănătoşi la trup, la suflet şi la minte. De asemenea, Părintele director a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei, ctitorul liceului, adresat copiilor care învață în această școală a Bisericii, dar și părinților lor, în special mamelor.