Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Sprijin pentru cei aflați în nevoie

Sprijin pentru cei aflați în nevoie

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Oradea, a reușit să ducă mai departe și în acest an tradiția de a colinda prin biserici din Oradea și pe la casele oamenilor, în pofida situației pandemice curente.

Vestirea Nașterii lui Hristos-Dumnezeu pe pământ prin colind este o veche datină specifică asociației, iar în acest an, chiar dacă neprielnicul context a impus o atenție sporită din partea colindătorilor voluntari, s-a izbutit corelarea aceastei activități cu întrajutorarea materială a mai multor familii nevoiașe din cuprinsul județului Bihor. Din cauza riscului mare de infectare cu noul coronavirus, fenomenul izolării, cu preponderență în mediul rural, a crescut considerabil, iar persoanele cel mai grav afectate de acest fapt sunt vârstnicii și familiile cu o situație financiară precară, care nu au posibilitatea de a-și procura cele necesare pentru un trai decent, cu atât mai mult pentru pregătirea cuvenită a sărbătorilor ce bat la ușă.

În acest sens, sumele obținute în urma colindatului au fost direcționate înspre achiziționarea de alimente, haine, dulciuri și încălțăminte pentru câteva familii din municipiul Oradea și din localitățile Dicănești, Săbolciu, Cihei, Lăzăreni și Roit. Peregrinarea voluntarilor cu daruri prin meleagurile străbătute a scos la lumină neputința care împilează vieților acestor oameni adesea uitați de către ceilalți. Familiilor vizitate, umbrite de neajunsurile materiale sau de singurătatea apăsătoare, li s-a adus, așadar, o rază de lumină și o urmă de speranță, atât prin stihurile colindelor înălțătoare, cât și prin pachetele consistente pregătite și distribuite de către voluntari ASCOR Oradea. Demersul a fost susținut și de preoți din aceste localități, printre care amintim pe părintele Paul Erdei de la biserica „Înălțarea Domnului” din Oradea, părintele Ioan Moldovan din Parohia Dicănești și părintele profesor Alexandru Dulca din Parohia Săbolciu, care au contribuit la buna desfășurare a acestei activități, prin îndrumarea și indicațiile oferite.

Un gând de aleasă mulțumire se îndreaptă către voluntarii asociației orădene, care și-au luat din timpul lor personal pentru a vesti prin sfântul colind mesajul venirii în lume a lui Hristos, Nădejdea ființei umane, și fără de care nu s-ar fi putut organiza și această acțiune umanitară.

 Cristian Nistor