Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Vestea Nașterii Domnului la cei în suferință

Vestea Nașterii Domnului la cei în suferință

Pe data de 20 decembrie 2017, un grup de preoți din cadrul Protopopiatului Tinca au vizitat bolnavii internați la Centrul de Oncologie și la Spitalul Clinic Municipal „Doctor Gavril Curteanu” din Oradea.

Astfel, unsprezece preoți, în frunte cu Părinte protopop Vasile Popa, organizați într-un cor, au adus în sufletele bolnavilor și a cadrelor medicale care îi îngrijesc pe aceștia bucuria Nașterii Domnului. Din corul preoțesc au făcut parte: Pr. Călin Ovidiu Popa, secretar administrativ al Protopopiatului Tinca și preot paroh al Parohiei Gepiu, Pr. Cristian Hârca de la Parohia Gepiu Colonie, Pr. Emilian Antoniu Sala de la Parohia Cărăndeni, Pr. Cristian Doru Avram de la Parohia Râpa, Pr. Dan Marcel Iluța de la Parohia Gepiș, Pr. Mihai Vasile Plaștin de la Parohia Boiu, Pr. Radu Petru Crișan de la Parohia Călacea, Pr. Cristinel Viorel Bulzan de la Parohia Cărăsău, Pr. Nicolae Eugen Letea de la Parohia Hodișel, Pr. Andrei Ionuț Laza de la Parohia Holod și Pr. Nicolae Munteanu de la Parohia Bicăcel.

Pentru acest eveniment, din partea Protopopiatului Tinca s-au pregătit peste 300 de icoane și 100 de pachete de Crăciun. Grupului de preoți s-au alăturat doamna Alina Buzle, profesor de istorie la liceului „Constantin Șerban” din Aleșd și membră a Asociației Părinți pentru Ora de Religie, filiala Bihor, dar și îndrăgitul actor Șerban Borda de la Teatrul „Regina Maria” din Oradea.

Prima data au fost colindați bolnavii internați în Centrul Oncologic din Oradea. Aceștia au primit cu multă emoție și căldură vizita preoților, au colindat alături de aceștia, s-au rugat împreună și au primit fiecare câte o icoană. Preoții au mers la toate etajele clinicii, în toate saloanele, binecuvântându-i pe fiecare bolnav, adult sau copil.

A urmat vizitarea bolnavilor spitalului „Doctor Gavril Curteanu”, unde peste o sută de copii au primit daruri de la Moș Crăciun, întruchipat de către actorul Șerban Borda. Pe lângă pachetele de Crăciun, copiii și părinții lor au primit fiecare în dar câte o icoană, iar la final s-au rugat împreună cu preoții. Și în acest spital, au fost colindați bolnavii adulți, internați pe diverse secții, care la rândul lor au primit binecuvântarea preoților, s-au rugat împreună cu ei și au primit fiecare în parte icoane.

Se poate spune ca a devenit deja tradiție colaborarea dintre personalul medical al Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea și Protopopiatul Tinca, acesta fiind al treilea an consecutiv în care bolnavii acestui spital s-au bucurat de vizita, colindele și darurile primite de la preoții și credincioșii veniți din parohiile acestui protopopiat.

Pe tot parcursul programului de vizitare s-a putut vedea pe chipurile bolnavilor vizitați și a personalului spitalului emoție, bucurie și lumină, primite în urma rugăciunilor și a colindelor cântate de către preoți.