Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Campania naţională de donare de sânge „Donează sânge, salvează o viaţă” în Protopopiatul Tinca

Campania naţională de donare de sânge „Donează sânge, salvează o viaţă” în Protopopiatul Tinca

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la nivelul întregii episcopii a fost demarată o amplă acţiune de donare de sânge, ca urmare a campaniei naţionale Donează sânge, salvează o viaţă iniţiată de Patriarhia Română.

Protopopiatul Tinca a răspuns afirmativ la această campanie umanitară, implicându-se activ pentru o bună mobilizare şi totodată pentru o bună reuşită a acestei acţiuni.

În acest sens, preoții din parohiile Protopopiatului Tinca au primit cu mult entuziasm această activitate, răspunzând pozitiv, în majoritatea lor, solicitării Preacucernicului Părinte Protopop Călin Ovidiu Popa.

În urma unui program stabilit de comun acord cu personalul din conducerea Centrului de transfuzie sanguină din Oradea, în perioada 24 august - 4 septembrie, în fiecare dimineaţă, preoți și credincioși dornici să participe la această acțiune și care au reușit să se califice pentru actul de donare, s-au prezentat la centru. Toți participanții și-au manifestat bucuria și satisfacția de a fi părtași la o asemenea activitate, manifestându-și totodată disponibilitatea ca și pe viitor să se mai implice în astfel de acțiuni.

Pe parcursul întregii perioade de desfășurare a campaniei de donare s-au înregistrat 114 donatori. Numărul celor care s-au prezentat la centrul de transfuzie a fost mai mare, însă nu au putut dona toți, din diverse motive medicale. Având în vedere numărul mare de credincioși care au reușit să doneze, această activitate poate fi considerată un succes.

„Pentru întâmpinarea crizei acute de sânge din spitale și pentru a veni în ajutorul pacienților care au nevoie de transfuzii, pentru diferite intervenții chirurgicale precum și în contextul actualei crize sanitare legate de COVID-19, preoții și credincioșii din parohiile protopopiatului nostru, s-au alăturat campaniei umanitare de donare de sânge. Aducem mulțumiri Preasfințitului Părinte Sofronie pentru inițiativă și binecuvântare și îi felicităm pe toți preoții și credincioșii care au arătat încă o dată dragoste față de semenii lor”, a spus Părintele Protopop Călin Ovidiu Popa.

Această acțiuneu manitară se alătură și altor activități de acest fel desfășurate în cuprinsul Protopopiatului Tinca, pe tot parcursul crizei sanitare și a stării de urgență. Astfel, s-au organizat colecte, s-au făcut donații constând în alimente și bani și s-au achiziționat tablete și calculatoare pentru elevii nevoiași, precum și aparatură și materiale medicale pentru unitățile spitalicești. De asemenea, tot în această perioadă a fost sprijinit financiar un copil, care la vârsta de numai 2 ani a fost diagnosticat cu o boală foarte gravă. Acestuia i s-a oferit suma de 8000 RON, pentru ca familia să poată acoperi o parte din cheltuielile atât de necesare spitalizării și tratamentelor.

Pr. Andrei Ionuț Laza