Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Deschiderea anului școlar 2017-2018 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea

Deschiderea anului școlar 2017-2018 la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea

Într-o atmosferă de profundă emoție, luni, 11 septembrie 2017, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea și-a deschis porțile pentru cei 1.435 de elevi, de la ciclul primar până la cel liceal, la începutul anului școlar 2017-2018.

Bucuria și emoțiile zilei au fost dublate de prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, care a participat pentru prima dată la festivitatea deschiderii anului școlar în această instituție de învățământ.

Festivitatea de deschidere a anului școlar s-a desfășurat în curtea interioară a colegiului din strada Episcop Roman Ciorogariu, nr. 18 și a debutat cu intonarea Imnului de stat al României. Prof. Dr. Livia Cătălina Muntean, director al școlii, a  deschis festivitatea prezentând invitații și mulțumindu-le pentru onoarea de a fi prezenți în școala noastră la acest moment festiv.

 Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Părintele Prof. Ioan Cadar, directorul adjunct al colegiului și cadru didactic la disciplina Religie, a oficiat slujba de Te-deum și a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat elevilor, dascălilor și părinților la deschiderea anului școlar 2017-2018, intitulat „Lumina educației – speranță pentru viață”, în care a fost subliniată importanța parteneriatului dintre Familie, Biserică și Școală  în devenirea intelectuală și sprituală a tinerilor.

 Din partea Primăriei Oradea, domnul viceprimar Florin Birta a felicitat cadrele didactice și elevii pentru rezultatele deosebite obținute de elevii „eminescieni” la examenele naționale și a asigurat școala de susținerea autorităților locale.

Doamna inspector școlar Daniela Sopota a dat citire mesajelor transmise de către Domnul Liviu Marian Pop, Ministrul Educației Naționale și de către Domnul Alin Florin Novac-Iuhas, Inspector Școlar General al județului Bihor.

În final, Doamna Prof. Dr. Livia Cătălina Muntean, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, s-a adresat celor mai emoționați dintre participanți, elevii din clasele de început de ciclu școlar, urându-le bun venit în colegiul eminescian, felicitându-i și asigurându-i că nu vor regreta alegerea făcută, aceea de studia la una dintre școlile de frunte ale județului Bihor.

Festivitatea s-a încheiat cu prezentarea profesorilor diriginți, care îi vor călăuzi pe elevi în minunata călătorie spre cunoaștere.