Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / 100 DE PAȘI SPRE CUNOAȘTERE

100 DE PAȘI SPRE CUNOAȘTERE

 

Elevii Clasei Pregătitoare C de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au sărbătorit vineri, 5 martie 2021, 100 de zile deșcoală care constituie tot atâția pași spre cunoaștere.

Decorul de sărbătoare a fost realizat din 100 de fotografii cu aspecte din activitățile transdisciplinare cu parfum de poveste: Pădurea în care cresc visuri, Povești de toamnă, Visul omului de a zbura, Curcubeul și curcubeul personal, Copacul adoptat, Întâmplări cu gâze, Visul biologului bihorean Anna Marossy, La drum în căutarea de prieteni necuvântători, Jocuri și jucării, Brăduțul realizărilor noastre, Căsuțe și turte pentru păsărele, Explorarea simțurilor.

Tortul aniversar a fost înlocuit cu turtițele și hrănitoarele pregătite cu generozitate pentru păsărele.

„Vânătoarea de culori și sunete” a fost pentru copii o provocare, aceea de a iscodi sosirea primăverii în curtea școlii.

Capsula timpului care a păstrat visurile de școlar din prima săptămână de școală a fost deschisă și revederea lucrărilor realizate atunci a fost prilej de aduceri aminte.

Entuziasmul, Libertatea de mișcare, Motivația în realizarea sarcinilor de lucru și Originalitatea au contribuit la reușita sărbătorii.

Activitatea a marcat finalizarea Proiectului „Pași spre cunoaștere” din fondul căruia s-au cumpărat vizualizatorul și tableta grafică ELMO, achiziție care a contribuit la realizarea lecțiilor într-un mod interactiv, eficient și atractiv.

Proiectul a obținut finanțare în cadrul Programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, program finanțat de Lidl România, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Prof. Veronica Isdrailă