Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / 166 de elevi sprijiniţi de preoţii din Protopopiatul Tinca

166 de elevi sprijiniţi de preoţii din Protopopiatul Tinca

O nouă activitate filantropică, ce vine în sprijinul copiilor și tinerilor pentru facilitarea accesului la educație, s-a desfășurat cu succes în Protopopiatul Tinca.

Devenită deja o cutumă la nivel eparhial și local, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, a reușit și în acest an să implementeze programul „Ajută un copil să meargă la școală”, program prin care se dorește sprijinirea a cât mai multor copii, din cuprinsul Eparhiei, pentru a începe școala în cele mai bune condiții.

La fel ca și în anul ce a trecut și în acest an, cursurile școlare au început în condiții deosebite față de anii anteriori, datorită crizei sanitare prelungite, dar cu toate acestea, preoții din cuprinsul Protopopiatului Tinca au dat dovadă de o implicare exemplară în ceea ce privește ajutorarea elevilor cu o situație mai precară din parohiile pe care le păstoresc.

În urma implicării preoților și credincioșilor din cuprinsul Protopopiatului Tinca au fost ajutați un număr de 166 de tineri din toate ciclurile școlare începând de la grădiniță și până la clasa a 12-a. Astfel, preoții au identificat în parohiile pe care le păstoresc, acele familii ale căror copii au nevoie de un sprijin real spre a putea începe în condiții cât mai bune anul școlar. În acest sens, preoții au ajutat punctual fiecare familie cu cele necesare, ajutorul acordat constând în cumpărarea de rechizite și echipamente școlare (ghiozdane, caiete, cărți, truse școlare etc), cumpărarea de îmbrăcăminte, precum și ajutorarea cu bani spre a se achiziționa orice ar mai fi fost nevoie în acest sens.

Pe lângă ajutorul acordat copiilor, au mai fost ajutate și unele unități de învățământ spre a se putea achiziționa obiecte didactice necesare unei bune desfășurări a activităților pedagogice sau administrative. Ajutorul acordat anul acesta de către parohiile protopopiatului s-a ridicat la suma de 31.215 lei.

Întrucât și în acest an au fost impuse unele măsuri restrictive cu privire la participarea, atât a preoților cât și a părinților, la festivitatea de început de an școlar, slujba Te-deum-ului a fost săvârșită în fiecare biserică parohială, după terminarea Sfintei Liturghii, în data de 12 septembrie, la care au participat, în condiții de maximă protecție sanitară, atât elevii cât și cadrele didactice. După slujba de Te-deum, preoții au dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat: ,,Binecuvântare pentru noul an școlar”. Acolo unde a fost posibil, preoții au fost prezenți, cu toate măsurile sanitaro-igienice impuse, la oficierea unui moment de rugăciune de început de an școlar.

Preacucernicul Părinte Protopop, Călin Ovidiu Popa, Protopopul Tincăi, a ținut să aducă un cuvânt de mulțumire tuturor celor implicați în această activitate social-filantropică: „Cu o mare bucurie sufletească am reușit ca și în acest an să venim în ajutorul elevilor spre a-i ambiționa să pornească la un nou drum cu și mai mult avânt și pentru aceasta Îi suntem recunoscători Preamilostivului Dumnezeu. Mulțumim, de asemenea, Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru grija specială arătată față de copiii și tinerii aflați în dificultate, manifestată cu atâta dragoste an de an. Le multumim tuturor preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, pentru frumoasele rezultate ale acestei activități filantropice, desfășurate în vremuri atât de dificile și complicate.”

Pr. Andrei Ionuț Laza