Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / 200 de copii ajutați în cadrul proiectului: ,,Ajută un copil să meargă la școală”, implementat în cuprinsul Protopopiatului Tinca

200 de copii ajutați în cadrul proiectului: ,,Ajută un copil să meargă la școală”, implementat în cuprinsul Protopopiatului Tinca

Începutul noului an școlar, a adus după sine și în acest an, ca și în anii precedenți, o nouă activitate social-filantropică organizată în Protopopiatul Tinca, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, activitate cuprinsă în cadrul programului ,,Ajută un copil să meargă la școală”, proiect care deja a devenit o tradiție, în cadrul protopopiatului.

La această acțiune filantropică, au fost implicate toate parohiile din cuprinsul protopopiatului, preoții și credincioșii acestora luând parte activ la implementarea acestui proiect, rezultatul observându-se din modul în care s-a desfășurat această activitate precum și finalitatea ei.

În acest an au fost ajutați un număr de 203 elevi, din toate ciclurile școlare, începând cu cei mai mici, de la grădiniță și până la clasa a XII-a. Înainte de a începe cursurile noului an școlar, preoții parohi au identificat, fiecare în parohia pe care o păstorește, cazurile de familii nevoiașe care aveau nevoie de sprijin financiar în vederea începerii noului an școlar. Astfel că, ajutorul acordat în acest an s-a ridicat la frumoasa sumă de 44.363 de lei, sumă ce a constat în achiziționarea de echipamente școlare și rechizite (cărți, caiete, ghiozdane, truse școlare specifice fiecărui ciclu gimnazial), dar și prin cumpărarea de îmbrăcăminte, în situațiile mai vulnerabile. Pe lângă toate acestea, unele familii au fost ajutate și cu anumite sume de bani spre a le facilita unele cheltuieli viitoare ce țin de continuarea studiilor copiilor.

„Proiectul «Ajută un copil să meargă la școală» implementat în cadrul protopopiatului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a adus și în acest an multă bucurie și gânduri de împlinire duhovnicească, pentru toți cei care au luat parte la realizarea lui, atât preoți cât și credincioși. Un cuvânt aparte de mulțumire și de prețuire aducem Preasfințitului Părinte Sofronie, pentru binecuvânarea oferită, spre a continua acest frumos proiect, inițiat cu câțiva ani în urmă. De asemenea, aducem un cuvânt de mulțumire tuturor celor implicați, preoți parohi, cadre didactice și credincioșii care au luat parte activ la implementarea acestui frumos proiect. Totodată, succesul acestui proiect, ne dă încredere că pe viitor vom reuși să ducem mai departe, cu multă abnegație, activități filantropice de această anvergură, ceea ce ne aduce multă bucurie în suflete, atât nouă cât și părinților și copiilor implicați” - a afirmat părintele Călin-Ovidiu Popa, protopop de Tinca.

 Pr.  Andrei-Ionuț Laza