Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / „Dăruind, vei dobândi” – proiect ASCOR ORADEA - Ediția a III-a

„Dăruind, vei dobândi” – proiect ASCOR ORADEA - Ediția a III-a

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, tineri voluntari din cadrul Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români - filiala Oradea au continuat campania social-filantropică intitulată „Dăruind, vei dobândi”, ajunsă la cea de-a treia ediție, care, de această dată, a vizat începerea anului școlar 2022 - 2023.

Invitația de participare la acțiune a fost lansată în 16 August și a fost urmată de o perioadă de strângere de rechizite și fonduri bănești, acestea din urmă fiind transformate în produse asociate nevoilor care survin odată cu revenirea în băncile școlilor. În completarea donațiilor, au fost folosite fonduri din asociație pentru a acoperi costurile articolelor școlărești.

Beneficiarii, 18 copii proveniți din șase familii defavorizate din localitățile bihorene  Vadu Crișului, Lugașu de Sus, Rohani, Uileacu de Criș, au primit din partea asociației și donatorilor, ghiozdane echipate cu toate cele necesare, dar și alimente de bază, respectiv produse de igienă personală. În contextul distribuirii bunurilor menționate cu o săptămână înaintea începerii orelor, voluntarii au socializat cu elevii, susținând astfel și o acțiune de prevenire a abandonului școlar, fenomen tot mai des întâlnit în societatea românească, cu prisosință în zonele rurale slab dezvoltate.

Dorim ca proiectul „Dăruind, vei dobândi” să se perpetueze cu fiecare ocazie majoră din viața societății și a Bisericii, pentru ca, în acest fel, să aducem câte un zâmbet pe fețele copiilor și ale tinerilor, iar bătrânilor încercați de tumultul vieții nesigure din ziua de astăzi un mesaj de cordialitate de la tânăra oaste a lui Hristos.

 

Biroul de presă ASCOR Oradea