Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / „Dăruind vei dobândi” – un proiect marca ASCOR Oradea

„Dăruind vei dobândi” – un proiect marca ASCOR Oradea

Acțiunea „Dăruind, vei dobândi” a început de la un gând, care a devenit apoi un vis, un vis transformat în obiectiv împlinit! Punând mână de la mână, energie cu energie, am reușit să aducem un zâmbet pe chipurileumbrite de nevoi ale copiilor și ale bătrânilor.

Cu ocazia praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, tinerii din Asociația Studenților Creștin-Ortodocși - filiala Oradea, au desfășurat proiectul intitulat ,,Dăruind, vei dobândi”. Beneficiarii proiectului au provenit din medii defavorizate, mai exact din mediul rural. În această inițiativă s-au implicat în mod direct și preoții din parohiile Lugașu de Sus, Săbolciu, Remetea, Dicănești și Rohani. Această primă ediție s-a desfășurat în perioada 25 noiembrie - 17 decembrie 2021.

Proiectul s-a soldat cu un număr de 14 pachete pentru copii, acestea fiind alcătuite din alimente neperisabile, jucării, haine și produse de igienă, dar și alte 14 pachete pentru oamenii mai în vârstă. Pachetele pentru aceștia au conținut alimente neperisabile, produse de igienă, dar și câte un mic obiect prin care să simtă spiritul Crăciunului.

Darurile au ajuns la familii în intervalul 21-24 decembrie 2021. În prima zi, voluntarii s-au oprit în Lugașu de Sus, unde au avut două familii, una cu șase copii, iar cea de-a doua cu doi copii; în Săbolciu am avut tot două familii, dar ambele erau formate doar cu oameni în vârstă. A doua zi, în 22 decembrie, pachetele au ajuns în zona Beiușului, mai exact la Remetea și Dicănești. La Remetea, am trecut pe la 3 familii: în prima familie, ne-am întâlnit cu un băiețel, iar pe urmă am pornit cu entuziasm spre două fetițe, în cele din urmă ajungând la alți doi copii, un băiețel și o fetiță. La Dicănești am avut patru familii, toate fiind alcătuite din oameni înaintați în vârstă. În ajunul Crăciunului, familiile din Rohani, și-au primit și ele pachetele. Prima familie a fost una cu 2 copii, un băiat și o fată, iar cea de-a doua un bătrânel.

Totodată, în paralel cu proiectul descris, alți tineri din asociație au ajutat familii nevoiașe din localitățile Chiraleu și Sânlazăr, unde au fost livrate pachete cu alimente, produse sanitare, dar și câteva perechi de încălțăminte noi pentru tineri școlari. În localitatea Cuieșd, ASCOR filiala Oradea a donat unei familii o sobă tip șemineu cu recuperator de căldură, o canapea extensibilă, precum și alte produse.

Alese mulțumiri tuturor donatorilor, preoților din parohiile beneficiare, dar și voluntarilor care s-au implicat în acest proiect filantropic ce se află la un început promițător.

 Coord. Dalia-Cristiana Ilea